برای خرید کفش چرم باید به نکات زیادی توجه کرد. 5 ویژگی کفش چرمی باید سنجیده شوند که مربوط به اجزای سازنده کفش است. علاوه براین؛ راه هایی هم برای تشخیص کفش چرم مرغوب وجود دارد. برای تست چرم لازم نیست که همه موارد امتحان شود اما دقت فاکتور بسیار مهمی است. در ادامه مهم ترین نکات مربوط به کفش چرم مطرح شده است.
ویژگی های کفش چرمی مناسب چیست؟
در این جا ویژگی کفش چرمی مناسب را بررسی خواهیم کرد. همان طور که می دانید کفش چرمی اصل علاوه بر زیبایی باید:
- راحتی
- دوام
- مقاومت
و بسیاری ویژگیهای دیگر را نیز داشته باشد. اما چرا باید یک کفش چرمی مقاوم داشته باشیم؟
دلیل اختراع کفش، محافظت از پا و مراقبت از آن در برابر آسیب ها بوده است. در این میان کفش چرمی مقاوم بهتر از سایر کفش های رایج عمل می کند. به همین سبب مهم ترین ویژگی کفش چرمی حفاظت از پا در برابر آسیب های محیطی است. با این حال برخی کفش های چرمی، خودشان موجب آسیب رساندن به پای افراد میشوند. همانند سایر انواع کفش پوشیدن کفش چرمی نامناسب باعث بروز بیماریهایی در پا و بدن فرد میشود. بیماریهایی همچون میخچه، فرو رفتن ناخن در گوشت، انحراف انگشت شست، سائیدگی، انگشت چکشی و بسیاری بیماری های دیگر میتواند ناشی از پوشیدن انواع کفش نامناسب و حتی کفش چرمی نامناسب باشد. به همین منظور آگاهی از ویژگی کفش چرمی مناسب در سلامت شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.

چگونه کفش چرمی مناسب را شناسایی کنیم؟
کفش چرمی مناسب کفشی است که پای شما را از خطرات و آسیب ها مصون دارد. بخش مهمی از هزینه های پوشاک مربوط به کفش انسان میشود. دلیل این امر آن است که پا به عنوان قلب دوم بدن انسان شناخته شده و محافظت از آن همانند محافظت از قلب و حتی کل بدن است.انتخاب کفش چرمی نامناسب میتواند به قسمتهایی از پا و بدن آسیب جدی وارد کند. قسمت های آسیب پذیر بدن که با کفش چرمی نامناسب به شدت آسیب پذیر هستند عبارتند از:
- ستون فقرات
- پاشنه
- قوزک پا
- زانو
- زردپی
همان اندازه که کفش نامناسب باعث درد در برخی نواحی بدن میشود، انتخاب کفش چرمی اصل میتواند بیماری های این نواحی را درمان کند یا مانع از شدت گرفتن آنها شود. برای همین منظور حتما باید به ویژگی کفش چرمی خود توجه ویژه نشان داده و آن را با استانداردهای کفش چرمی مناسب مقایسه کنید. ویژگی های کفش چرمی استاندارد به گونه ای است که تمامی اجزای آن به درستی در کنار هم قرار گرفته باشند.
اجزای کفش چرمی استاندارد
در یک کفش چرمی استاندارد اجزای زیر بسیار اهمیت دارند.
- رویه کفش
- قالب کفش
- ساق کفش
- پاشنه کفش
- زیره کفش
ویژگی هایی که هر کدام از این پنج اجزای کفش چرمی باید داشته باشند تا کفش چرمی مناسب را رقم بزنند به صورت کامل و جداگانه شرح میدهیم.
رویه کفش
بهترین و محبوبترین رویهی کفش، چرم است. کفش چرمی اصل سبب کاهش تعرق در پا میگردد. علاوه بر تعرق کم که باعث آرامش پا است، کفش چرمی استاندارد بادوامتر از سایر انواع کفش است. کفش چرمی مناسب با واکس زدن مانند روز اول خود تازه، براق و زیبا میگردد و عمر بالایی دارد. به دلیل همین ویژگی های کفش چرمی است که خریداران و طرفداران بسیاری خواهان آن هستند.
جالب است بدانید که کفش های چرمی از دو حنش چرم اصل و پلاستیک ساخته میشوند. و به دلیل مواد تشکیل دهنده شان آن ها را به دو دستهی کفش چرمی اصل و کفش چرم مصنوعی تقسیم میکنند.
دلیل تعرق کمتر در کفش چرمی اصل چیست؟
یکی از مهم ترین ویژگی های کفش چرمی عدم ایجاد تعرق آن است. چرم اصل در بافت خود منافذی ریز ولی بسیار دارد. این منافذ امکان تبادل هوا در داخل و بیرون کفش را فراهم میآورند. منافذ موجود در کفش چرمی اصل و تبادل هوای حاصل از آن، تعرق پا را در کفش بسیار کاهش میدهد.
لازم به ذکر است که کفش چرم مصنوعی به علت عدم وجود منافذ ریز و در نتیجه عدم تبادل هوای داخل و خارج کفش، تعرق بیش از حر در پا و تولید بوی بد پا را به همراه دارد.
انواع رویه کفش
انواع رویه کفش را میتوان در سه دستهی زیر تقسیم بندی کرد:
- چرمی
- پلاستیکی
- پارچه ای
به دلیل ویژگی های کفش چرمی و قیمت بالایی که این کفش دارد، استفاده از آن در هر محیطی مناسب نیست. از کفش های چرمی اصل بیشتر در میهمانی، محل کار و مکانهای رسمی استفاده میگردد. برای همین منظور در سایر زمانها میتوان از کفشهایی با جنسهای متفاوت دیگر بهره برد.
کفشهایی با رویهی پلاستیکی یکی دیگر از انواع مدل کفش ها هستند که بیشتر برای استفاده در مصارف ایمنی و یا مکانهای ساحلی و برخی کفش های ورزشی مناسب هستند. اما استفاده از کفش پلاستیکی مانند کفش چرم مصنوعی در سایر موارد توصیه نمیشود. چرا که امکان رساندن آسیب به پا در این مدل از کفش ها بسیار زیاد است.
نوع دیگری از رویهها، رویههای پارچهای هستند. این جنس از رویه سبب سبکی کفش میشوند. به این ترتیب پای فرد وزن کمتری را با خود حمل میکند. رویههای پارچهای در کفش های کتانی و تابستانی بسیار کاربرد دارند. ولی استفاده از رویهی پارچهای در کفش های زمستانی (به دلیل نفوذ آب در کفش) به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
قالب کفش
برای تناسب بهتر، قالب بندی کفش باید به گونهای باشد که به پنجه و انگشتان پا فشار وارد نشود. کفشهای نوک تیز و پنجه باریک فشار زیادی به پنجهی پا وارد میکنند و به این ترتیب با فشار ناشی از کفش، انگشتان بر روی یکدیگر قرار میگیرند. این امر در گذر زمان سبب بد فرم شدن پا میشود.
منظور از قالب کفش همان چهارچوبی است که در روی کفش واقع شده و شکل کفش را مشخص میکند. قالب کفش، دور پا، اطراف پا و پاشنه را دربرمیگیرد. قالب کفش همان طور که پا را در برابر شرایط محیطی محافظت میکند، اگر قالب کفش چرمی نامناسب باشد، آسیب شدیدی به پا و در نهایت به کمر، ستون فقرات، زانو و … وارد خواهد کرد. برای همین منظور پوشیدن کفش چرمی نامناسب که تنگ باشد به شدت منع میشود. و به طبع پوشیدن کفش چرمی مناسب به شدت توصیه میگردد.
ساق کفش
ساق کفش یکی از مهم ترین ویژگی کفش چرمی که کمتر به آن توجه میشود و طرفداران بسیار کمی دارد. چرا که ساق کفش علاوه بر اینکه باعث سخت تر شدن فرآیند پوشیدن کفش میشود، پایین شلوار را به حالت چروک در میآورد. علاوه بر این مورد، تولید کنندگان نیز (به دلیل زیاد شدن هزینه های ناشی از وجود ساق کفش) تمایل چندانی نسبت به تولید آن ها ندارند.
طرفداران کفش های ساق دار عمدتا کودکان (به دلیل محافظتی که ساق کفش از پای آن ها میکند) و ورزشکاران هستند. ساق کفش موجب میشود که در زمانی که پا خسته باشد کمتز دچار پیچ خوردگی و انحراف گردد.

پاشنه کفش
همان قدر که پاشنه کفش نباید خیلی بلند باشد، به همان اندازه همه پاشنه کفش نباید تخت باشد. پاشنه کفش باید نه آن قدر بلند باشد که موجب پیچ خوردگی پا شود و نه باید انقدر کم باشد که خرده ریزه های روی زمین توسط پا احساس شود. بسیاری از درد های ناحیه کمر و پا مربوط به پاشنه کفش هستند. پس انتخاب کفشی با اندازه پاشنه مناسب بسیار حائز اهمیت است.
اندازه پاشنه مناسب کفش مینیمم یک سانتی متر و ماکزیمم 5 سانتی متر است. چرا که تعادلی در پا ایجاد میشود و فرد در هنگام ایستادن کمتر به پنجه های خود فشار میآورد.

زیره کفش
قبل از هر چیز در رابطه با زیره کفش باید به وجود شیارهای کف زیره توجه کنید چرا که وجود این آج ها در کف آن برای جلوگیری از سر خوردن کفش در برف یا مکان های صاف و خیس، بسیار ضروری است.
زیره های معروف در کفش با دو نام po و pvc شناخته میشوند. زیره های مدل po امعطاف پذیر تر، سبك تر، با دوام تر، توپُر تر، راحت تر و در برابر سایش مقاوم تر از زیره های pvc هستند. برای همین در صورتی که نمیتوانید این زیره را از ظاهر آن تشخیص دهید، نام زیره کفش مورد نظر را از فروشنده جویا شوید.
چرا باید به کیفیت اجزای کفش چرم توجه کرد؟
- کفش های چرم واقعی زیبا هستند اما کیفیت هر برند با دیگری متفاوت است.
- قطعات کفش در کنار هم یک محصول با کیفیت را می سازند.
- در دنیای کفش، یک کفش چرم اصل به مرور زمان با پا سازگار می شود، بنابراین؛ کفش هر چقدر بیشتر پوشیده شود، برای فرد احساس بهتری ایجاد می کند.
- اجزای با کیفیت کفش موجب راحتی بیشتر و ویژگی های منحصر به فرد آن می شوند.
- این اجزا نقش مهمی در تناسب کفش با پا دارند.

روش تشخیص کفش چرم اصل
با دانستن مواردی می توان تضمین کرد که یک کالا از چرم طبیعی ساخته شده است و مصنوعی نیست. برای آشنایی با سفارش آنلاین، مطلب خرید اینترنتی کفش چرم طبیعی زنانه را مشاهده کنید. ببه هنگام خرید کفش چرم باید به نام برند و رضایت مشتریان بسیار توجه کرد.
چند ویژگی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. علاوه براین؛ چند آزمایش ساده کمک می کند تا بتوان نسبت به کیفیت کفش چرم اطمینان پیدا کرد. این موارد ممکن است برای هر نوع محصول مورد نظر مانند کفش، کیف یا لباس اعمال شود.
فاکتورهای مهم تشخیص کفش چرم واقعی
چند نکته و آزمایش برای راهنمایی در مورد چگونگی تشخیص چرم واقعی، مواردی بسیار تاثیرگذار در خرید کفش هستند.
برچسب و برند محصول
- ساده ترین راه برای دانستن اینکه یک محصول از چه چیزی ساخته شده است، بررسی برچسب محصول است.
- اگر این محصول از چرم واقعی ساخته شده باشد، قطعاً تولیدکنندگان می خواهند اطلاعات آن را به اشتراک بگذارند.
- اگر روی محصول توضیحات نباشد، ممکن است که روی کارت اطلاعات یا بروشور موجود در بسته بندی کالا توضیحات ارائه شده باشد.

وزن کفش چرم
کفشهای چرمی وزن بیشتری نسبت به کفشهای مصنوعی دارند. البته؛ نوع کفش تفاوتهایی را ایجاد میکند. برای مقایسه وزن یک کفش چرمی، باید آن را با نمونه مشابه مقایسه کرد. در صورتی که کفش چرم مجلسی با صندل مقایسه شود، کمک کننده نخواهد بود.
بوی کفش چرم
محصولات چرمی طبیعی بوی منحصربهفردی دارند که نمیتوان آن را روی مواد مصنوعی تقلید کرد. محصولاتی مانند اسپری های بوی چرم وجود دارند اما به مرور زمان فرسوده می شوند. بوتیک هایی که اجناس چرمی می فروشند معمولاً بوی مشخصی دارند که بلافاصله پس از ورود به فروشگاه احساس می شود.
نرمی و لطافت کفش
چرم طبیعی یک ماده زیبا و همه کاره است. انواع مختلفی از چرم ها وجود دارد که از نظر خصوصیات متفاوت هستند اما ویژگی مشترک چرم واقعی این است که بسیار نرم و انعطاف پذیر است. چرم مصنوعی در مقایسه یا چرم طبیعی بسیار سفت تر یا کشسان تر است.

اصول مهم خرید کفش چرم
در وهله اول؛ برای خرید کفش چرم اصل باید به مراکز معتبر مراجعه کرد. فاکتورهای مهمی در مورد کفش مناسب مطرح هستند که پیشنهاد می کنیم مطلب آیا می دانید چه کفشی مناسب است را مطالعه کنید. چرم باید از نزدیک کاملا بررسی شود زیرا کیفیت ظاهری و نرم بودن آن اهمیت زیادی دارد.
ویژگی های ظاهری
به هنگام خرید کفش، خراش ها یا چین و چروک ها فاکتورهای بازدارنده محسوب می شوند. اگر کفشی این ویژگی را داشته باشد، از خرید آن اجتناب می شود اما در مورد کفش چرم چنین نیست. چروک های چرم ب این دلیل است که طبیعتاً چرم از حیوانات واقعی به دست می آید و خراش ها، علائم کشش و رگ ها از جمله ویژگی هایی هستند که انتظار می رود بر روی پوست حیوانات مشاهده شود.
اگر تغییراتی مثل رنگ کردن یا اضافه کردن پوشش بر روی کفش چرم اعمال شود، چروک ها کمتر دیده می شوند. چرم طبیعی که به شدت فرآوری شده هنوز همان چرم واقعی است. اگرچه چرم بعد از تغییرات، خصوصیات طبیعی که ممکن است روی پوست وجود داشته باشد را از دست می دهد. کیفیت زندگی حیوان بر میزان زخمی که روی پوست انتظار می رود تأثیر گذار است و این زمانی مطرح است که درجه بندی چرم مطرح شود. گرید چرم فاکتوری است که در درجه بندی A، B و C برای مطرح کردن کیفیت چرم از نظر میزان آسیب های روی پوست مطرح می شود.

تغییر رنگ
رنگ چرم های طبیعی با گذشت زمان و در معرض نور یا تا شدن تغییر می کند، در حالی که مواد مصنوعی سفت تر و یکدست تر باقی می مانند. البته؛ برخی از عوامل مثل نگهداری نامناسب، قرار گرفتن در معرض آفتاب یا رطوبت زیاد ممکن است که تغییرات قابل توجهی را ایجاد کند.
تخلخل
منافذ در چرم های طبیعی به طور ناهموار توزیع شده و دارای الگوهای ناهماهنگی هستند. چرم های مصنوعی، اگرچه ممکن است دارای منافذ باشند، یک الگوی تکراری ثابت خواهند داشت. این منافذ بر روی مواد، ممکن است واقعی به نظر برسند اما در واقع اینطور نیستند.

شیوه تشخیص طبیعی بودن علائم کفش های چرم
برای شناسایی و ارزیابی کیفیت چرم باید ویژگی کفش چرمی را به دقت بررسی کرد. با انجام دادن برخی از تست های سریع می توان بهترین کفش چرم را خریداری کرد.
خراشیدن سطح چرم
اگر کفش به آرامی خراشیده شود، ذرات ریزی از سطح یک چرم طبیعی در می آید. برای چرم مصنوعی چنین اتفاقی نمی افتد. بعد از خراشیدن چرم مصنوعی، هیچ تغییر خاصی بر روی آن ایجاد نمی شود. چرم مصنوعی معمولا دست نخورده باقی می ماند. برای انجام چنین آزمایشی بهتر است که بخشی از کفش که در معرض دید است، انتخاب شود. اگر خراش در نهایت قابل مشاهده است، باید راهکارهایی را برای برطرف کردن این مشکل امتحان کرد.

گرم کردن
با گرم کردن به راحتی ویژگی کفش چرمی آشکار می شود. این کار راهی سریع برای شناسایی چرم طبیعی از چرم مصنوعی است. اگر چرم هنگام گرم شدن شکل خود را از دست بدهد، چرم طبیعی نیست زیرا چرم واقعی در اثر گرما تغییر شکل نمی دهد. همچنین؛ بوی پلاستیک سوزان چرم مصنوعی، بویی شبیه موهای سوخته خواهد داشت. بهتر است این روش هم بر روی ناحیه کوچکی که کمتر در معرض دید است، اجرا شود.
قیمت
شکی نیست که محصولات چرمی واقعی همیشه گرانتر از محصولات مصنوعی خواهند بود. به دلیل ویژگی های منحصر بفردی مثل راحتی پا و کیفیت عالی، کفش ساخته شده از چرم طبیعی قیمت بالاتری دارد. مراقبت و تخصص مورد نیاز هنگام کار با چرم واقعی عامل تاثیرگذار دیگری بر روی قیمت کفش چرم است. کفشهای چرم طبیعی نیز برای سلامت پا بسیار مناسب هستند و مطمئناً دوام بیشتری نیز خواهند داشت.

جزئیات تشخیص کفش چرمی
- محصولات چرمی واقعی از نظر ویژگی های ظاهری و دوام بسیار منحصر به فرد هستند.
- هرچه بیشتر محصول از نزدیک لمس شود، خرید کفش چرم موفقیت آمیزتر خواهد بود.
- تشخیص اینکه محصول از چرم واقعی در مقابل چرم مصنوعی ساخته شده است، آسان تر است.
- اگر محصولی شبیه پلاستیک باشد، به احتمال زیاد از مواد مصنوعی ساخته شده است.
- در صورتی که سطح چرم صاف است و خیلی شیک به نظر میرسد، احتمالاً این محصول چرم اصل است.
نتیجه
برای کسانی که به کفش های چرمی علاقه خاص دارند، تهیه چرم اصل بسیار مهم است. توجه به چند ویژگی کفش چرمی به خرید کفش چرم اصل کمک می کند. علاوه براین؛ آزمایشات سریعی به عنوان راه تشخیص اصولی کیفیت محصول عمل می کنند.