8 اشتباه پوشیدن کفش که باعث آسیب رساندن به پا می‌شود؟

آیا تاکنون برایتان اتفاق افتاده است که در یک مهمانی به علت اینکه کفش‌ها پاهایتان را اذیت کرده، آن را از پا در آورده باشید. این اتفاق برای هر نوع کفشی ممکن است بیفتد و تنها مخصوص یک نوع خاص نیست. حتی ممکن است کفش‌های راحتی مانند کفش ورزشی، کفش اداری و حتی کفش دویدن نیز اگر به درستی انتخاب نشود، باعث ایجاد درد و ناراحتی در ناحیه پا شود. به همین خاطر، در این مقاله قصد داریم تا ۸ اشتباه در پوشیدن کفش که می‌تواند به پای شما آسیب برساند را معرفی کنیم. بنابراین، قبل از اینکه یک کفش جدید بخرید این ۸ اشتباه در پوشیدن کفش را مطالعه کنید.

وظیفه اصلی پاهای شما حمایت از وزن بدن و ایجاد تعادل در هنگام راه رفتن، قدم زدن و دیگر کارهای روزمره است. طبق مطالعات کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، پا شامل بیش از ۲۶ استخوان، ۳۳ مفصل و ۱۰۰ عضله، تاندون و رباط است. هنگامی‌که پا‌های شما پشتیبانی لازم را دریافت نکنند، ممکن است عوارضی مانند تاول، برآمدگی استخوان، پا چکشی و یا ایجاد درد در پا، زانو و کمر ایجاد شود.

انتخاب کفش مناسب
انتخاب کفش مناسب

۸ اشتباه در پوشیدن کفش

اشتباه در پوشیدن کفش 1#

 آخرین باری که پای خود را اندازه گرفته‌اید را به یاد نمی‌آورید

باید بدانید که پا به مرور زمان تغییر اندازه می‌دهد. ژاکلین سترا، پزشک و جراح طب اطفال می‌گوید:« با افزایش سن، برخی از رباط‌ها و تاندون‌های پا کمی شل ‌شده و پا‌ها عریض‌تر و کشیده‌تر می‌شوند. همینطور نوسانات وزن مانند اضافه وزن در دوران بارداری نیز می‌تواند باعث تغییر سایز پا شود. علاوه بر آن، بیماری‌هایی مانند پا چکشی، بیرون زدگی استخوان و یا آرتریت روماتوئید نیز منجر به تورم مفاصل می‌شود. دیابت نوع یک و دیابت نوع نو نیز ممکن است به دلیل آسیب به اعصاب باعث تغییر اندازه پا شود.»

شاید متوجه شده باشید که سایز ۴۰ زمانی اندازه شما بوده، اما اکنون اینگونه نیست. بنابراین سعی کنید دوباره در یک فروشگاه، پای خود را اندازه گیری کنید و یا آن را به صورت آنلاین انجام دهید.

اشتباه در پوشیدن کفش 2#

شما احتمالاً نسبت به قوس پای خود آگاهی ندارید

رابرت گیلندرز، فیزیوتراپیست و دکتر امراض فیزیکی می‌گوید: «به طور کلی دو نوع پا وجود دارد؛ پا با قوس زیاد و پا با قوس کم. از این رو نیازهای این دو نوع قوس پا نیز متفاوت است. در کسی که دارای قوس کم پا است، انحنای بین پاشنه پا و نوک پنجه به زمین نزدیک‌تر است و برعکس آن، در کسی که دارای قوس زیاد است، این شکاف بیشتر است. برخی افراد نیز دارای پای صاف هستند، به این معنی که قوس پای آنها تا حد زیادی به زمین نزدیک است. اما این مورد به ندرت اتفاق می‌افتد.»

منحنی پا باید بتواند از قوس پا و در نتیجه بقیه اعضای بدن حمایت کند. برای اینکه بتوانید قوس پای خود را تشخیص دهید و متناسب با آن کفش انتخاب کنید، بهتر است با یک متخصص امراض پا و یا متخصص کفش شناسی مشورت کنید.

تفاوت در قوس پا
تفاوت در قوس پا

اشتباه در پوشیدن کفش 3#

 معمولاً با کفش‌های راه می‌روید که متناسب با فعالیت شما نیست

سومین اشتباه در پوشیدن کفش توجه نکردن به کارکرد آن است. به عنوان مثال،کفش‌های پاشنه بلند هر چقدر هم که زیبا باشد، اما ارزش آن را ندارد که با آن به تعطیلات رفته و به گشت و گذار در شهر بپردازید و یا اینکه تمام روز در دفتر کار خود با آن قدم بزنید. کفش باید با فعالیت شما مطابقت داشته باشد. همینطور از  قوس پا حمایت کند.

کفش پاشنه بلند به طور معمول وزن شما را به سمت پنجه پا متمایل می‌کند. این بدین معنی است که فشار زیادی بر روی عضلات و مفاصل پا وارد آورده و در نتیجه منجر به درد در آن ناحیه می‌شود. از طرفی ممکن است عوارضی مانند پا چکشی و یا بیرون زدگی استخوان را به همراه آورد.

علاوه بر آن، کفش‌های تخت مانند کفش بند انگشتی نمی‌تواند به اندازه کافی از قوس پا حمایت کرده و یا فشار وارده به پا را جذب کند. بنابراین، اگر به دنبال کفشی برای قدم زدن هستید به سراغ کفش پاشنه کوتاه و یا پاشنه تخت بروید که دارای بالشتک اضافی بوده و شکل آن قوس پای شما را دنبال کند.

اشتباه در پوشیدن کفش 4#

کفش ورزشی خود را تنها بر اساس ظاهر آن انتخاب کرده‌اید.

چهارمین اشتباه در پوشیدن کفش این است که تنها بر اساس شکل ظاهری و توصیه یک فروشنده که به آن قسم خورده کفش خود را انتخاب کرده‌اید. آندیا وینسلو، متخصص تناسب اندام زنان و مربی شخصی می‌گوید:« انتخاب کفش مناسب با عملکرد آن باید به صورت استراتژیک انجام شود. حتی استفاده از مدلی که همیشه عاشق آن بوده‌اید، می‌تواند منجر به گمراهی شما شود. زیرا ممکن است طراحی کفش به گونه‌ای تغییر پیدا کرده باشد که شما متوجه آن نشوید». او  توصیه می‌کند که در هنگام خرید کفش کتانی یا کفش ورزشی به سراغ فروشگاه مخصوص چنین کفش‌هایی بروید و با متخصصان آنجا صحبت کنید.

در هنگام انتخاب کفش باید نوع فعالیت و تمرین خود را مشخص کنید. به عنوان مثال، دویدن 10 کیلومتر بر روی جاده آسفالتی در هفته، از رفتن به کلاس ورزشی چند بار در هفته متفاوت است. در صورتی که از نظر مالی تامین هستید، برای فعالیت‌های مختلف کفش‌های کتانی مختلفی انتخاب کنید.

کفش ورزشی
کفش ورزشی

اشتباه در پوشیدن کفش 5#

برای اندازه شدن کفش عجله می‌کنید

درست است که کفش‌های چرمی ‌و کفش‌هایی که از چند ماده ساخته شده، مانند کفش پیاده روی ممکن است بعد از خریدن کمی‌ کشیده شوند. این یعنی اینکه  برای اندازه شدن این نوع کفش‌ها باید کمی‌ صبور باشید. شما می‌توانید برای اندازه شدن کفش جوراب ضخیم بپوشید و یا حتی آنiا را سشوار کنید، اما ما این مورد را تایید نمی‌کنیم.

تنها اجازه دهید کفش‌ها به مرور زمان به پایتان عادت کنند، حتی اگر باعث درد و التهاب می‌شود. از طرف دیگر، ما توصیه می‌کنیم که برای اندازه شدن پا ساعت‌ها کفش را به پا نکنید. در عوض، آن را هر چند مرتبه یک بار بپوشید تا زمانی که به طور طبیعی اندازه پا شود. این کار را می‌توانید در خانه و یا در هنگام انجام کار کوتاه انجام دهید. همچنین، به شما توصیه می‌کنیم که برای جلوگیری از ایجاد تاول یا اصطکاک از جوراب و چسب زخم استفاده کنید.

اگر وقت و حوصله انجام این کارها را ندارید، می‌توانید در مورد انواع مختلف اسپری و یا کرم که مخصوص کش آمدن کفش است تحقیق کنید و یا حتی از کفاش خود سوال کنید که آیا امکان اضافه کردن فضای بیشتر برای کفش وجود دارد یا خیر.

اشتباه در پوشیدن کفش 6#

 به محض اینکه وارد خانه میشوید، پای برهنه راه می‌روید.

برای بسیاری از افراد راه رفتن با پای برهنه نهایت راحتی است. با این حال، در بعضی از افراد پیاده روی یا ایستادن با پای برهنه روی سطوحی مانند کف چوبی، کاشی یا سنگ مرمر فشار زیادی را بر روی پا وارد می‌کند که باعث درد شدید در نواحی پا می‌شود. زیرا راه رفتن با پای برهنه باعث سایش تدریجی پدهای چربی کف پای شما می‌شود.

بنابراین، اگر درد پای شما به خاطر برهنه بودن است، سعی کنید از یک جفت دمپایی با کفی مخمل در خانه استفاده کنید یا از یک تشک فوم در مکان‌هایی که زیاد می‌ایستید، مانند کنار ظرفشویی آشپزخانه استفاده کنید.

اشتباه در پوشیدن کفش 7#

از کفی داخلی استفاده نمی‌کنید و یا هدف آن را نمی‌دانید

ممکن است درد پای شما به دلیل انتخاب کفی نامناسب باشد. یک قانون کلی این است که اگر دارای کف پای صاف هستید، باید از یک کفی سخت‌تر استفاده کنید و اگر دارای قوس زیاد هستید از یک کفی بالشتک دار استفاده کنید. اگر به دنبال یک کفی مناسب هستید، فروشگاه‌های کفی سفارشی، لوازم پزشکی و یا فروشگاه کفش محلی خود را جستجو کنید.

کفی کفش
کفی کفش

اشتباه در پوشیدن کفش 8#

کفش‌های قدیمی‌ خود را دور نمی‌اندازید

یکی دیگر از موارد اشتباه در پوشیدن کفش این است که بسیاری از افراد تا مدت‌ها بعد از فرسوده شدن کفش از آن استفاده می‌کنند. هنگامی که کفش شروع به خراب شدن کند، در واقع زاویه برخورد پای شما با زمین تغییر می‌کند و این امر می‌تواند باعث ایجاد درد در پا، زانو، باسن و کمر شود.

به گفته کارشناسان، بسته به سطح فعالیت و نوع کفش مورد نظر، کارکرد کفش می‌تواند بین چند ماه تا یک سال به طول انجامد. اگر عاشق کفش‌های پامپ، لوفر و یا کفش مجلسی هستید کفی آن را عوض کنید و یا یک کفی به آن اضافه کنید تا پای شما در آن احساس راحتی بیشتری کند. با این حال، به شما توصیه می‌کنیم حتی اگر از کفش کتانی و یا کفش پیاده روی استفاده می‌کنید، هنگامی‌که زمان آنها به سر آمد آنها را کنار بگذارید.

در صورتی که ظاهری کفش شما فرسوده به نظر می‌رسد، تغییر شکل داده و یا دارای سوراخ یا پارگی است نشان دهنده این است که باید از دست آن خلاص شوید. یک روش دیگر برای تشخیص کفش کهنه این است که آن را بر روی یک میز قرار دهید و از سطح چشمان خود به آن نگاه کنید. در صورتی که کفی کفش ناهموار و یا ساییده شده باشد، نشان دهنده این است که باید آن را تعویض کنید.

دور انداختن کفش قدیمی
دور انداختن کفش قدیمی

سخن آخر

در این مقاله به 8 اشتباه در پوشیدن کفش اشاره کردیم. با رعایت این نکات همیشه سلامت پاهای خود را حفظ کنید. اما پیشنهاد می‌کنیم مقاله ” آیا کفش در درد مفصل ران و پا تاثیرگذار است؟ ” را نیز مطالعه کنید تا اطلاعات جامعی در این رابطه بدست آورید.

منبع: self

این نوشته ارزش چند ستاره را دارد؟ 1ستاره .... 5ستاره
[کل: 0 میانگین: 0]

همچنین ببینید

کتونی تولید ملی

بهترین تولیدی‌ های کفش کتانی ایرانی کدامند؟

بهترین کفش کتانی ایرانی را از کدام فروشگاه می‌توان تهیه کرد؟ آیا فروشگاه‌هایی را می‌شناسید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *