تغییر دادن سایز کفش
در این مقاله روشهای کاهش و افزایش سایز کفش ، عوارض پوشیدن کفش تنگ و گشاد و نکات خرید کفش و چگونگی ساخت کفی کفش را بررسی خواهیم کرد. حتما برای شما نیز پیش آمده که کفشی را خریداری کرده و بعد متوجه شوید که کفش تنگ یا گشاد است.ممکن است از کفشی خوشتان بیاید و سایز پای شما قبلا خریداری شده باشدو یک سایز کوچک تر یا بزرگ تر را بخرید.البته این کار اشتباه است و شما حتما باید کفش مناسب و اندازه پای خود را بخرید.اگر عمدا یا به اشتباه کفش مناسب پای خود را خریداری نکردید نکاتی است که شاید به شما کمک کند.
چگونه کفش را تنگ کنیم
روشهای زیادی برای تنگ کردن کفش وجود دارد که در اینجا به برخی از بهترین این روشها اشاره میکنیم.
۱. کاهش سایز کفش با سشوار
کفش خود را کمی مرطوب کرده و با یک سشوار با فاصله کفش را خشک کنید. مراقب باشید که سشوار را زیاد نزدیک کفش نگیرید.

۲. تنگ کردن کفش با کفی کفش
کفی کفش باید استاندارد و قابل شستشو باشد وبه صورت اناتومیک پا باشد.کفی کفش میتواند سبب کاهش سایز کفش تا ۲سایز شود.

۳. تنگ کردن کفش با پوشیدن چند جفت جوراب
این یکی از ساده ترین راه ها برای کاهش سایز کفش است.

۴. کاهش سایز کفش با شستن کفش قالب بزرگ
با چند بار شستن کفش احتمالا سایز کفش شما کوچک ترمی شود.

۵. کاهش سایز کفش با قرار دادن دستمال و کاغذ مچاله شده
قرار دادن دستمال و کاغذ مچاله شده در نوک کفش به کاهش سایزکفش کمک می کند.

۶. کاهش سایز کفش با استفاده از پد پا
وقتی که کفی کفش، کفش را خیلی کوچک کند میتوان از پد استفاده کرد. این پدها مناسب قوس پا است.


چگونه کفش را گشاد کنیم
برای آنکه بتوانیم سایز کفشی را کمی گشاد کنیم (تا قابل پوشیدن شود) روشهای زیادی توصیه میشود که در اینجا به کاربردیترین از آنها اشاره میکنیم.
۱. روزنامه مرطوب
برای گشاد کردن کفش میتوانید روزنامه مرطوب را درون کفش بگذارید و وقتی روزنامه ها خشک شدند آن ها را بیرون بیاورید

۲. دانه های جو
یکی از راههای گشاد کردن کفش این روش قدیمی است. مقداری دانه جو درون کفش ریخته و روی آن آب میریزیم و اجازه دهید تا صبح بماند.

۳. جوراب
آسان ترین راه گشاد کردن کفش این است که کفش ها را یک روز با جوراب بپوشید تا کفش جا باز کند

۴. الکل
به منظور گشاد کردن کفش تنگ، محلول اب و الکل را به قسمت هایی که تنگ است بریزید . الکل علاوه بر رفع بوی بد کفش به گشاد کردن کفش کمک خواهد کرد.این روش برای کفش های مجلسی مناسب است.

۵. قراردادن سیب زمینی در کفش
یک سیب زمینی پوست کنده را درون کفش تنگ قرار دهید . اجازه دهید سیب زمینی یک شب در کفش بماند . به این ترتیب سیب زمینی علاوه بر گشاد کردن کفش به میزان نیم الی یک سایز، مشکل بوی بد کفش را نیزبرطرف میکند.

۶. قراردادن کفش درون فریزر
۲ عدد کیسه پلاستیکی را از آب پر کرده و درون کفشها قرار دهید . سپس کفش هارا درون فریزر بگذارید و اجازه دهید یک شب در فریزر بماند . پس از پوشیدن کفش متوجه گشادی آن خواهید شد.
۷. دئودرانت
مقداری دئودرانت اطراف پا و پاشنه پا و انگشتان بزنید . اینها مناطقی هستند که بیشتر آسیب میبیند. این روش سبب کاهش اصطکاک بین پا و کفش و در نتیجه گشادتر شدن کفش میشود.

۸. کفاش
اگر مطمئن نیستید که بتوانید با روش های خانگی کفش را گشاد کنید؛ این کار را به کفاش بسپارید. کفش هایی که گران قیمت هستند؛ ریسک زیادی دارند و بهتر است به یک کفاش اعتماد کنید.
۹. قالب گشاد کننده کفش
این قالب ها معمولا از جنس چوب صدر یا افرا هستند. این قالب ها تنظیماتی دارند که در جهت طولی یا عرضی گشاد می شوند.این وسیله را میتوان از کفاشی ها تهیه کرد. این روش ممکن است چند روز طول بکشد.

۱۰. جوراب ضخیم و سشوار
این روش برای کفش های چرم مناسب است.یک جوراب ضخیم پوشیده و تا جایی که میتوانید کفش را فشار دهید و روی قسمت هایی که تنگ است سشواربگیرید.بعد از ۳۰ثانیه سشوار را خاموش کرده ولی کفش را از پایتان در نیاورید.اجازه دهید کفش خنک شود سپس کفش ها را درآورده و با یک جوراب نازک کفشتان را امتحان کنید. اگر هنوز تنگ است این روش را چند بار تکرار کنید.سشوار باعث می شود چسب کفش شما از بین برود.

عوارض پوشیدن کفش قالب بزرگ
از عوارض پوشیدن کفش گشاد (کفشی با قالب بزرگ) میتوان به موارد زیر اشاره کرد که با کاهش سایز کفش میتوان از این عوارض پیگشیری کرد.
- پا درد
- زانو درد
- گردن درد
- کمردرد
- لاغری
- صافی کف پا
- به وجود آمدن میخچه

عوارض پوشیدن کفش تنگ
پوشیدن کفش نامناسب بر استایل راه رفتن افراد تاثیر میگذارد. از عوارض کفش تنگ میتوان به دردهای کمر ، زانو و ستون فقرات اشاره کرد. همچنین میتواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد چون احتمالا تا اخر عمر با دردهای پا و کمر همراه خواهند بود. قوز شست پا و چکشی شدن انگشتان از عوارض کفش تنگ است .در افراد دیابتی چون حس در پاهایشان کم است متوجه درد و زخم نمیشوند. ممکن است کفش تنگ سبب زخم شدن و عفونت پا در این افراد شود. ممکن است عفونت به استخوانها رفته و منجر به قطع شدن پاها شود. این افراد حتما باید از کفشهای مناسب پای خود استفاده کنند تا دچار این مشکلات نشوند.
چکشی شدن انگشتان پا
در این عارضه مفصل میانی انگشت پا خم میشود . چکشی شدن پا بیشتر در اثر پوشیدن کفش تنگ ایجاد میشود. برای درمان آن باید کفشی بپوشید که پنجه آن گشاد باشد و از پوشیدن کفشهای تنگ و نوک تیز پرهیز کنید.
قوزشست پا یا هالوکس والگوس
در این عارضه یک برجستگی استخوانی در انگشت شست پا ایجاد می شود . افرادی که دارای قوز شست پا هستند باید از کفش های مناسب استفاده کنند . پوشیدن کفش نامناسب سبب فشار زیاد در قسمت جلو کفش به انگشت شست پا می شود.
نکات خرید کفش
۱.با افزایش سن اندازه پا نیز بزرگتر میشود بنابراین هربار که میخواهید خرید کنید؛ کفش را امتحان کنید .
۲. کفش تنگ را به امید اینکه به اصطلاح کفش جا باز کند نخرید .
۳. هنگام خرید کفش هر دوپا را امتحان کنید.
۴- در انتخاب کفش دقت کنید کفش به شکل پای شما باشد.
۵. برای اطمینان از راحتی کفش ،هنگام خرید چند قدم با کفش راه بروید.
چگونه کفی کفش بسازیم
کفی کفش برای راحتی پاهای شماست.یکی از دلایل کمردرد و پا درد استفاده از کفی نامناسب است.کفی کفش انواع مختلفی دارد.برای درست کردن کفی کفش میتوان از چرم و تکستون استفاده کرد.برای درست کردن کفی کفش باید طول و عرض پا را به طور صحیح اندازه بگیرید و قالب پا را دربیاورید و بدین ترتیب کفی کفش بسازید.برای خرید اینترنتی کفش نیز با اندازه گیری طول و عرض صحیح میتوان سایز مناسب کفش را پیدا کرد.
کاهش سایز پا برای کفش
تا به اینجای کار روش های تغییر سایز کفش را بررسی کردیم. اما روش های کاهش سایز کف پا چیست؟ چگونه میتوانید کاهش سایز پا برای کفش را داشته باشیم؟ یا به طور ساده تر: چگونه سایز کف پا خود را کوچک کنیم؟ اصلا آیا همچین کاری ممکن است که سایز پایمان کوچک شود؟
جواب این سوال هم بله است و هم خیر! یک روش کاملا تجربی نشان میدهد که امکان کاهش سایز پا به میزان یک سایز وجود دارد. اما این روش در طولانی مدت پاسخگو است و هیچ راه کوتاهی برای کاهش سایز پا برای کفش موجود نیست. اما این روش چیست؟ برای سرعت بخشیدن به کاهش سایز کف پا چه کنیم؟ چه مدت زمانی طول میکشد تا کاهش سایز کف پا اتفاق بیافتد؟
به منظور کاهش سایز پا برای کفش میباید به نوع کفش خود دقت کنید. کفش هایی که میپوشید نباید اسپرت باشد! پوشیدن مداوم کفش های ورزشی و اسپرت به صورت روزانه موجب پهن شدن و حتی بزرگ شدن سایز پاهایتان خواهد شد. راه حل پوشیدن کفش هایی است که پای شما را محکم در یک قالب مشخص نگاه میدارد. اما نکته مهمی که وجود دارد این است که باید مراقب باشید کفش پاهای شما را نزند. در اصل نباید پای شما آسیبی ببینید. پیشنهاد ما برای کاهش سایز کف پا کفش های چرمی محکم است. این مدل از کفش ها نباید چرم نرم و شل باشد.
اما جواب این سوال که مدت زمان لازم برای کاهش سایز پا برای کفش چقدر است؟ باید بدانید که روش های کاهش سایز کف پا زیاد نیستند و همه آن ها هم معتبر نیستند. این روشی که به شما گفتیم کاملا تجربی و امتخان شده است. ولی انتظار نداشته باشید که در عرض یک الی دو ما نتیجه دهد. شما باید یک الی دو سال از پوشیدن کفش های راحتی و اسپرت دوری کنید تا به نتیجه دلخواه خود در خصوص تغییر سایز کف پا برسید.