درباره عوارض کراتین مو برای کودکان چه میدانید؟ در این مقاله به بررسی عوارض و مشکلات ناشی از کراتین کردن مو بر روی کودکان پرداخته شده است. اخیرا صنعت مد و فشن به قدری پیشروی کرده است که نه تنها بانوان بالغ، بلکه کودکان نیاز علاقه به پیگیری و دنبال کردن صنعت مد و زیبایی هستند. یکی از این موارد کراتینه یا صاف کردن مو است که طرفداران بسیار زیادی خصوصا در کشور ما ایران دارد. این امر نه فقط برای زیبایی مو بلکه با منظور راحتی خود فرد انجام میشود. برخی از کودکان موی فر و وز دارند و دلشان میخواهد موی لخت و نرمی داشته باشند تا هم شانه کردن موهایشان آسان شود و هم بتوانند موهایشان را به راحتی حالت دهند. والدینی که فرزند دختر دارند و موهای کودکان فر است، به خوبی از مشکلات و سختی شانه کردن مو آگاه بوده و روزانه با چالشهای گوناگونی برای این کار مواجه هستند. مخصوصا والدین در هنگام شست و شوی موی کودک خود در حمام، شاهد اذیت شدن فرزندان خود هستند. زیرا در حمام با خیس شدن مو، حتی اگر از نرم کنندههای متفاوتی استفاده کنید، باز هم گره مو باز نمیشود و کودک شما اذیت خواهد شد.
ولی مشکل دیگری که بعد از حمام برای کودک پیش میآید این است که گرههای باقی مانده از حمام سبب میشود مو به راحتی شانه نشود و همین مسئله سبب میشود رفته رفته گره مو بیشتر شده و در نهایت منجر به کوتاهی موی کودک شود. این امر ممکن است به اعتماد به نفس کودکان آسیب بزند. به همین دلیل است که در زمینه سلامت و زیبایی مو، شاهد روشهای متعددی برای صاف کردن موی کودکان هستیم. از آنجایی که کودکان دارای پوست و موی حساسی هستند و در سن رشد قرار دارند، لذا باید به سراغ روشهایی برای صافی مو بروید که مشکلی برای کودک شما بوجود نیاورد. یکی از این روشهای رایج برای صافی موی کودکان، کراتینه کردن مو است. در ادامه با عوارض کراتین مو برای کودکان آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
سن مجاز برای کراتینه مو
کراتینه کردن مو به چند دلیل محبوبیت زیادی دارد. برای مثال با این روش برای مدت زیادی میتوانید موهای صاف و بدون گره داشته باشید. در این روش موهای خشک و آسیب دیده شما میتواند ترمیم شود و اثر آن تا مدت زیادی بر روی موی شما باقی بماند. از این رو این روش یکی از راههای پر طرفدار و محبوب خصوصا برای افراد با موی فر و مجعد و مناسب افرادی است که موی خشک و آسیب دیده دارند. ولی سوالی که باید در ذهن والدین ایجاد شود این است که آیا کراتینه کردن مو محدودیت سنی دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که در کراتینه مو، از مواد متعددی استفاده میشود و محصولات مختلفی در بازار و در دست آرایشگران وجود دارد که هر یک دارای کیفیت و قیمت مخصوصی هستند. بسیاری از مواد کراتین دارای مادهای به نام فرمالدهید میباشند که به عنوان مادهای سرطانزا شناخته شده است و نباید مورد استفاده قرار گیرد. البته ناگفته نماند که برخی از محصولات کراتینه که امروزه تولید میشوند که دارای مواد سرطانزا نیستند و گفته میشود استفاده از آنها برای افراد کم سن و سال نیز محدودیتی ندارد.

در صورتی که موی فرزند شما فر و مجعد است میتوانید نسبت به کراتینه اقدام کنید. ولی لازم است درباره محصولی که مورد استفاده قرار میگیرد حسابی تحقیق کنید و سعی کنید از موادی برای موی سر فرزند خود استفاده کنید که با کیفیت و اورجینال بوده و همچنین فاقد فرمالدهید باشد. البته توصیه میشود تا حد امکان کودکان را در معرض مواد کراتینه قرار ندهید زیرا عوارض و مشکلاتی را میتواند ایجاد کند که در ادامه معرفی شده است.
سرطان زا بودن مواد کراتین
یکی از عوارض کراتین مو برای کودکان، ابتلا به سرطان است. مهمترین عارضهای که مواد کراتینه مو دارند، سرطان زا بودن آنها است. همین امر سبب شده است که این محصولات تاییدیه FDA آمریکا و CE اروپا را نداشته باشند. قطعا به همین دلیل است که بسیاری از شرکتهای بزرگ در دنیا که برند معروفی دارند، نسبت به تولید مواد کراتینه اقدام نمیکنند.
علاوه بر خطری که خود آرایشگر یا بانوانی که اقدام به این کار میکنند، حتی کودکانی که همراه والدین خود به سالن کراتین کار مراجعه میکنند نیز در معرض خطر قرار دارند. مواد کراتین هر چقدر هم که گیاهی و با کیفیت باشد، دارای فرمالدهید است که به عنوان سم سرطان زا شناخته میشود. حتی در آزمایشهای انجام شده روی انواع کراتین مو که روی آنها نوشته فاقد فرمالدهید، مشخص شده که دارای مقدار زیادی از این ماده هستند.

به دلیل عوارضی که مواد کراتین بر روی سلامت بدن دارند توصیه شده است که افراد باردار یا کسانی که قصد دارند نسبت به بارداری اقدام کنند، نباید موی خود را کراتین کنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها اعلام کرده، تماس با فرمالدهید میتواند باعث مشکلاتی در باروری و سقط جنین شود.
آلرژی زا بودن مواد کراتین برای کودکان
از دیگر عوارض کراتین مو برای کودکان، ابتلا به آلرژی در این افراد است. بسیاری از کودکان ممکن است در اثر کراتینه مو، دچار واکنشهای آلرژیک شوند و کف سر آنها دچار قرمزی و التهاب شود. حتی ممکن است فرزندان شما دچار خارش چشم، گلو درد، سوزش گلو و یا سرفه شوند.
ریزش موی کودکان

از سایر عوارض کراتین مو برای کودکان، میتوان به یکی از شایعترین مشکلات که ریزش مو است، اشاره کرد. با کراتین کردن مو به ریشه مو آسیب زیادی وارد میشود. حرارتی که در اثر اتو کشی در حین فرایند کراتینه به مو وارد میشود، سبب آسیب بسیار زیاد به مو شده و در نتیجه سبب ریزش شدید میشود. کودکان نیز از این موضوع استثنا نیستند.