درباره عوارض کراتین مو در بارداری چه اطلاعاتی دارید؟ برای صافی و احیای موی آسیب دیده، بهترین روش کراتین کردن مو میباشد که رواج بسیاری پیدا کرده است. ظاهر بسیاری از بانوان باردار در اثر حاملگی و تغییرات هورمونی دچار تغییرات زیادی میشوند و به زیبایی خود حساس شده و به دنبال راهی برای زیبا و نرم کردن موی خود هستند. ولی سوالی که مطرح میشود این است که آیا کراتینه مو برای بانوان باردار مضر است یا خیر؟ در صورتی که باردار هستید و موی شما در اثر رنگ و … آسیب دیده است و از طرفی قصد صاف کردن موی خود را دارید، بهتر است این مقاله را مطالعه کنید تا با عوارض کراتین مو در بارداری آشنا شوید.
کراتینه مو در بارداری
در روش کراتینه از مواد و یا کرمهایی استفاده میشود که خود به خود ساختار طبیعی مو را نابود کرده و یک ساختار جدید به موی شما میدهد. با وجود این که کراتین نوعی پروتئین طبیعی است که در مو، پوست و ناخن هر فرد وجود دارد ولی مواد کراتینه طبیعی نیست و با استفاده از روشهای شیمیایی تولید شده است. در تولید اکثر مواد کراتین از مادهای به نام فرمالدهید استفاده شده است که اتحادیه اروپا آن را سمی و خطرناک میداند و معتقد است جذب و تنفس این ماده برای سلامتی انسان مضر است.
در صورتی که به دنبال یافتن پاسخ ای سوال هستید که عوارض کراتین مو در بارداری چیست، لازم است بدانید که بر اساس مطالعات پزشکی، کراتینه مو سبب زایمان زودرس و یا کم وزن بودن جنین نخواهد شد. ولی اطلاعات موثقی از تاثیر مواد کراتینه در سلامت جنین وجود ندارد. در حالت کلی فرد باردار بهتر است در این دوران با مواد شیمیایی تماس نداشته باشد.

معایب و مضرات کراتینه مو در دوران بارداری
مواد کراتینه دارای آمونیاک و فرمالدهید است که قادر است از طریق پوست سر وارد جریان خود شما شده و در هنگام تغذیه بوسیله جفت وارد جنین نیز شود. ضرر این مواد شیمیایی فقط در حین کراتینه کردن نیست، بلکه تا زمانی که مواد کراتینه بر روی موی شما وجود دارد، احتمال انتقال آن به جنین نیز وجود خواهد داشت. جالب است بدانید که بعد از هر بار استفاده از سشوار یا اتو مو، مواد کراتین بر روی سر شما بیشتر تحریک شده و فعالیت آن بیشتر خواهد شد.
بانوان در دوران بارداری دچار تغییرات هورمونی زیادی میشوند. این تغییرات هورمونی سبب میشود بافت طبیعی مو نیز تحت تاثیر قرار گیرد و حالت طبیعی خود را از دست بدهد. همین امر سبب میشود که فرد باردار حتی در صورت کراتینه کردن نیز، ماندگاری زیادی از این مواد را شاهد نباشد. در این دوران مو آسیب پذیر است و بیشتر تحریک میشود. در دوران بارداری دستگاه تنفسی و سیستم بویایی بسیار حساس است و اگر فرد به مدت زیادی در معرض بوی مواد کراتینه قرار گیرد، ممکن است دچار سرگیجه و حالت تهوع شود.
ضرر بوی کراتین برای بانوان باردار
از آنجایی که کراتین مو دارای ترکیبات شیمیایی متعددی است که اصلیترین آن فرمالدهید است. این ماده کاملا شیمیایی است و زنان باردار نباید آن را استشمام کنند. با بو کشیدن این ماده توسط بانوان باردار، جنین در معرض خطر قرار میگیرد و احتمال نقص و … در جنین وجود دارد. به توصیه پزشکان، فرد باردار اصلا نباید در معرض بوی مواد کراتین قرار گیرد و تا حد امکان از انجام کراتینه نیز خودداری کند.
ضمنا پیشنهاد ما به خانمهای بارداری که در زمینه آرایشگری فعالیت میکنند؛ این است که در طول این دوران تا حد ممکن از اماکنی که چنین موادی در آن به کار برده میشود، دوری نمایند.

کراتین در هفته یا ماه اول بارداری ضرر دارد؟
ماده شیمیایی موجود در کراتین کم و بیش دارای عوارض مختلفی است که اگر جوانب احتیاط و اصول درست کراتینه کردن، رعایت شود فرد میتوان از خطرات و عوارض کراتینه در امان باشد. برای برخی از مردم این سوال مطرح است که آیا در هفته یا ماه اول بارداری نیز کراتینه مضر است؟ ممکن است برخی از بانوان بدون آگاهی از باردار بودن، موی خود را کراتینه کنند. در پاسخ به سوال مطرح شده باید گفت که در این مدت شاید هنوز رابطه خونی بین مادر و فرزند وجود ندارد، پس به احتمال زیاد کراتینه کردن عوارض و آسیبی به جنین نزند. ولی تا آخرین ماه بارداری بهتر است به سراغ کراتینه مو نروید و سلامت فرزند خود را به خطر نیاندازید.
البته گفته میشود که سه ماه ابتدای بارداری، دورهای بسیار مهم است که باید در سلامتی و امنیت کامل سپری شود. در این دوره قلب و رگهای جنین در حال تشکیل شدن بوده و باید از ورود کوچکترین مواد شیمیایی به بدن جلوگیری شود.
خطرات انجام کراتینه مو برای زنان باردار

- فرد باردار در حین انجام کراتینه و در اثر استشمام بوی مواد کراتین، ممکن است دچار واکنشهای آلرژیک شود.
- کراتین مو از بخارات موادی تشکیل شده است که میتوان مخاط فرد را تحریک کند و چشم فرد را اذیت کند.
- در روند انجام کراتینه از اتو با حرارت بسیار زیاد استفاده میشود که در نتیجه آن گاز سمی فرمالدهید در کراتین آزاد میشود. انتشار این گاز برای زنان باردار و نوزادان بسیار خطرناک است. لازم است دانید که همین فرمالدهید از اجزای گلیکوزیال و بیفوریل آزاد میشود.
- در دوران بارداری فرد دچار تغییرات هورمونی میشود و کراتینه مو اثر و نتیجه بسیار مطلوبی را بر روی موی فرد نخواهد داشت و ممکن است اصلا اثر هم نکند. تاثیر این کارها طولانی مدت نیست و حتی خیلی هم خوب باقی نمیماند. حتی برخی کارشناسان توصیه میکنند که در دوران بارداری از مواد نرم کننده هم استفاده نکنید. چنین موادی میتواند پوست سر شما را تحریک کند و حتی منجر به صدمه زدن به موهایتان شود.
- بوی شدید برخی نرم کنندهها میتواند باعث سرگیجه و تهوع شما شود. از این رو برای شما و جنین ارزشمندتان احتمال خطر دارد.