تاریخچه کفش
تاریخچه کفش

هرآنچه از تاریخچه کفش و نگهداری آن نمی‌دانید؟

کفش، یار 5500 ساله …

اگر بخواهیم در رابطه با تاریخچه کفش بدانیم، ابتدا باید سری به واژه‌ی کفش بزنیم. کفش نامی است که برای انواع “پاافزار” استفاده می‌شود. در اصل کفش، پوششی است که برای محافظت از پا استفاده می‌شود تا انسان‌ها بتوانند در هر شرایطی راه بروند و به هر کجا که می‌خواهند قدم بگذارند.

از قدیم (که این مدت به حدود 5500 سال پیش می‌رسد) مردم برای مراقبت از پاهای خود از کَفش استفاده می‌کردند و جالب است بدانید که از آن زمان کفش های بند دار استفاده می‌شده است!

اما برای توصیف کامل کفش (این پا‌افزار دیرینه) و همچنین تاریخچه کفش ، متنی را آماده کرده‌ایم که در آن عناوین زیر را شرح و بسط خواهیم داد.

  • اجزای کفش
  • اولین کفش چرمی جهان
  • نگهداری از کفش

اجزای کفش شامل:

  • رویه‌ی کفش
  • تخت بیرونی کفش
  • کف‌های داخلی (که قابل تعویض هم هستند و توصیه می‌شود برای جلوگیری از بو دادن کفش‌هایتان این کفی‌ها را هر از چندگاهی تعویض کنید.)
  • مغزی کفش: این قسمت باریکه‌ی چرمی نوار مانندی است که میان زیره و رویه کفش دوخته می‌شود.
  • توکاری کفش: کاغذ یا مقواهایی هستند که برای کلفت نشان دادن زیره کفش استفاده می‌شود و میان کف و زیره کفش جای می‌گیرند.
  • پاشنه کفش
  • زیرپاشنه‌های کفش
  • زیرپاشنه‌های گتر کفش
  • ساق پوش کفش

 اولین کفش چرمی جهان در تاریخچه کفش

باستان‌شناسان، اولین کفش چرمی جهان را در “ارمنستان” پیدا کرده‌اند. این کفش از یک  تکه چرم ساخته شده است و جالب است بدانید که روی این کَفش، سوراخ‌هایی برای عبور بند کفش تعبیه کرده اند.

بنابه گفته نیوز ساینتیست، این کَفش در حدود 5500 سال عمر دارد که این مقدار 3 تا 4 قرن، قدیمی‌تر از نمونه‌هایی است که در پای آیس‌من، (آیس من: مرد یخ‌زده‌ای که در  آلپ پیدا شده بود و کفش‌هایش تا مدت‌ها به عنوان قدیمی‌ترین کفش جهان شناخته می‌شد) پیدا شده بود؛ البته فقط زیر کَفش‌های آیس‌من از چرم ساخته شده بودند و بالای این کَفش‌ها، از علف (الیاف طبیعی) بافته شده بودند

شیوه‌ی نگهداری از کفش

بارها و بارها شنیده‌ایم که پای انسان قلب دومش است. پس همیشه باید بهترین کفش‌ها را بپوشید تا در آینده دچار مشکلاتی همچون کمر درد و پا درد و … نشوید. به یاد داشته باشید که کَفش خوب عموما سبک‌ترین و راحت‌ترین کَفش نیست! چه‌بسا که کفشی بسیار سبک باشد اما در پیاده‌رو‌های ایران و با این همه پستی و بلندی‌های موجود در شهر‌ها تمام سنگ ریزه‌ها را زیر پایتان حس کنید. برای همین علاوه بر راحتی آن می‌بایست که به جنس کفشی که می‌خرید نیز توجه کنید. در طول زمان و تاریخچه کفش ، تجربه اثبات کرده است که کفش‌های چرمی، به مراتب بهتر از سایر کفش‌ها هستند.

ما در اینجا چند نکته برای نگهداری کَفش‌هایتان (خصوصا کفش هایی که از چرم ساخته شده‌اند)، را یادآور می‌شویم تا شما بتوانید بجای خرید 2 الی 3 کَفش، یک کَفش مناسب خریداری کنید و با نگهداری اصولی از آن، طول عمر کفش خود را افزایش دهید. علاوه بر این با رعایت این نکات، طول عمر جوراب‌هایتان را نیز بالاتر خواهید برد.

کفش

1- به کفش های خود غذای مخصوصش را بدهید:

همان‌طور که برای نگهداری هر وسیله‌ای باید به آن رسیدگی کرد، برای نگهداری کفش‌های چرمی نیز باید به آن‌ها واکس بزنید. “واکس” غذای کفش‌های چرمی است. اما اگر این غذا را در دسترس نداشتید، بجای آن می‌توانید از “قهوه” استفاده کنید.

به این ترتیب که مقداری قهوه‌ی غلیظ تهیه کنید و با یک تکه اسفنج آن را بر روی کفش‌های چرمی خود بکشید. البته توجه داشته باشید که هیچ چیزی به قهوه‌ی مورد نظر اضافه نکنید! کفش‌ها قهوه تلخ و بدون شیر و شکر را بیشتر دوست دارند!

2- روز اولی که کفش را می‌پوشید مهم است!

گفته می شود که وقتی برای اولین بار از کفشی استفاده می کنید، آن کفش نو را در اولین روز کاری‌اش، در روزی آفتابی و خشک به پا کنید تا کاملا آب دیده شود و سنگریزه‌هایی که کف کفش می‌چسبند مقاومت آن را در برابر آب و رطوبت افزایش دهند.

3- برای داشتن کفش‌هایی براق از “وازلین” استفاده کنید.

این کار را می‌توانید قبل از هر بار واکس زدن انجام دهید، تا به این ترتیب هم ماندگاری کفش خود را افزایش دهید و هم آن‌ها را براق کنید. البته توجه داشته باشید که هر چیزی به اندازه‌اش خوب است! پس از “وازلین” به اندازه استفاده کنید.

4- هیچ موقع با جوراب‌های “بد بو و شسته نشده”، کفش‌هایتان را بپا نکنید.

اگر هر موقع که کفش‌تان را از پا در می‌آورید، جوراب‌هایتان را بشویید و کاملا خشک کنید کفشتان همیشه مانند کفش‌های تازه، تمیز و خوشبو خواهد بود. با انجام این کار سایر جوراب‌هایی که با آن کفش می‌پوشید نیز، بو نخواهد گرفت. کافی است یک بار با جوراب بو دار کفشتان را بپا کنید، بعد از آن با هر جورابی که کفش را بپوشید ملاحظه خواهید کرد که بوی جوراب قبلی را می‌گیرد.

5- با جوراب خیس کفشتان را نپوشید.

جوراب‌های خیس باعث می‌شوند تا فرم کفش‌هایتان عوض شوند و حالت تازگی کفش را از بین می‌برند. علاوه بر این باعث مشکلات بدنی در آینده می‌شوید. پس هیچ موقع کفش خیس یا کفش خشک را با جوراب خیس، بپا نکنید.

برای داشتن جوراب با دوام چه کنیم؟

برای این که جوراب‌های با‌دوام داشته باشید، کافی است که قبل از استفاده از کفش‌ها، آن‌ها را کاملا خیس کنید و در فریزر یا جا‌یخی یخچال کاملا منجمد کنید. بعد از انجماد جوراب آن را خارج کرده و دوباره خشک کنید. این کار باعث می‌شود تا الیاف جوراب به راحتی از هم نپاشند و عمر و ماندگاری جوراب‌هایتان را افزایش خواهد داد.

این نوشته ارزش چند ستاره را دارد؟ 1ستاره .... 5ستاره
[کل: 1 میانگین: 4]

همچنین ببینید

کتونی تولید ملی

بهترین تولیدی‌ های کفش کتانی ایرانی کدامند؟

بهترین کفش کتانی ایرانی را از کدام فروشگاه می‌توان تهیه کرد؟ آیا فروشگاه‌هایی را می‌شناسید …

2 نظر

  1. سلام، ممنون از مطالب خوبتون. میشه توضیح بدین که کفش های بو گرفته رو چجوری میشه درست کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *