آموزش انواع ماساژ پا برای رفع انواع بیماری ها

ماساژ پا برای قلب، افراد دیابتی، درمان سیاتیک، در بارداری، پای واریسی و ماساژ پای نوزاد

در این مقاله آموزش انواع ماساژ پا برای رفع انواع بیماری ها داده خواهید شد. اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص موارد زیر خواهید آموخت:

  • ماساژ پا برای قلب
  • ماساژ پای واریسی
  • ماساژ پا برای افراد دیابتی
  • ماساژ پا برای درمان سیاتیک
  • ماساژ پا در بارداری
  • ماساژ پای نوزاد

همچنین اگر مایل هستید که اطلاعاتی در زمینه ماساژ پا با ماهی، ماساژ پا با دستگاه، فواید ماساژ کف پا، ماساژ پا برای سردرد و میگرن، ماساژ پا برای رفع خستگی، ماساژ پا برای معده بدست آورید، از لینک های موجود در داخل متن استفاده کنید.

مواردی که در این مقاله پیدا نمی‌کنید ولی با کلیک بر روی عبارات زیر آن ها را خواهید یافت:

ماساژ پا چیست؟

از دیر باز با انجام حرکات کششی و مالشی دست بر روی پا که 7000 عصب را درگیر می کند، ماساژ پا به عنوان درمانی برای رفع انسداد رگ ها و عصب ها و انرژی بخشی به تمام بدن شناخته شده است. این ماساژ به عنوان درمانی برای تسکین درد، کاهش استرس و تسریع در بهبودی از آسیب مورد استفاده قرار گرفته است. در طول روز شاید بیشتر از تمام اعضای بدن فشار بر روی پا باشد.

چه زمانی که در اداره روی صندلی کارتان نشسته اید یا زمانی که در محیط بیرونی روی پروژه ای کار می کنید، چه ورزش حرفه ای انجام بدهید و چه مجبور باشید ساعت زیادی را در محیط کاری یا تحصیلی بگذرانید بیشترین فشار به پای شما  منتقل می شود. همچنین به علت اینکه باید مراقب پاهایتان باشید همیشه مجبورید از این عضو مهم در جوراب و کفش نگهداری کنید. در این حالت تعریق سخت تر از بقیه ی اعضای بدن صورت می پذیرد، دمای پا بالا می رود و البته محل امنی برای نفوذ باکتری های مضر نیز فراهم می شود.

ماساژ پا برای قلب

برای کاهش بیماری های قلبی باید ناحیه قلب در پا را ماساژ دهید. ماساژ پا برای قلب را می توانید در خانه انجام دهید.

ماساژ پا راهی ساده و موثر برای سلامتی قلب است. این ماساژ، جریان خود ترمیمی بدن شما را فعال می کند. شما می توانید این کار را خودتان انجام دهید، پس توجه داشته باشید که رایگان است و چه چیزی بهتر از این؟

ابتدا: محل قلب را در پای خود پیدا کنید، در زیر بطور کامل می توانید این محل را ببینید.

سپس: از انگشت، بند انگشت و یا انتهای یک چوب صاف استفاده کنید تا بتوانید راحت به آن قسمت از پا فشار آورید.

در دیگر حالت ماساژ پا می توانید با پای برهنه روی یک توپ گلف یا مهره های بزرگ بروید و پا را روی آن ماساژ بدهید. این کار نیز به اندازه ی ماساژ با دستان تان موثر است.

ماساژ نوع اول  ماساژ نوع دوم ماساژ نوع سوم ماساژ نوع چهارم

 

نقطه قلب روی پا برای ماساژ
نقطه قلب روی پا برای ماساژ

ماساژ پای واریسی

همه کسانی را که به واریس دچار شده اند باید اول از همه به حرکت تشویق کنید! تاکید کنید برای مدت طولانی نباید سر پا بایستند. اگر می خواهید قسمت واریسی پا را ماساژ دهید، با استفاده از وسیله ای برای زیر پا در طول جلسه از یک پا به پای دیگر تغییر وزن را به وجود بیاورید تا همیشه وزن روی یک پا نباشد. تغییر وضعیت از حالت ایستاده به نشستن را در طول جلسه در ذهن داشته باشید تا استرس فشار را در پا به حداقل برسانید. کسانی که کم تحرک هستند باید پشت، کف یا مچ پایشان را حداقل بیست بار در یک ساعت و در حالت نشسته یا خوابیده خم کنند.

در صورت توانایی ورزش کردن روزانه بین 2 تا 4 کیلومتر پیاده روی یا دوچرخه سواری انجام دهند. هر کسی که علائمی از پای واریسی داشته باشد در حال استراحت و برای 15-20 دقیقه پس از کار باید مچ پا را حداقل 45 درجه بالا ببرد و سپس در حالت خوابیده پای خود را از 5 تا 10 درجه تخت نگه دارد. برای ماساژ واریس باید خیلی مراقب باشید. ماساژ پای واریسی در حقیقت واریس را درمان نمی کند اما ممکن است وضعیت ظاهری پا را بهبود دهد و تا حدودی درد را کم کند. قبل از انجام این ماساژ با پزشک حتما مشورت کنید.

ماساژ پا برای افراد دیابتی

اگر از دیابت رنج می برید بهتر است تا حتما از ماساژور پا در خانه استفاده کنید. زیرا نه تنها گردش خون شما را بهبود می بخشد بلکه می تواند پای تان را از کرخت شدن و خواب رفتن که می تواند خیلی وقتها اذیت کنند باشد نجات دهد. همه بیماران دیابتی می دانند که برای حفظ سلامتی خود چقدر باید استرس یا خستگی روحی را تحمل کنند. افزایش استرس یا تنش های ذهنی می تواند سطح گلوکز خون افراد دیابتی را به راحتی افزایش دهد. این افزایش سطح گلوکز خون می تواند باعث ضخیم شدن بافت همبند شود که در نتیجه این امر باعث سفت شدن عضلات، رباط و همچنین تاندون های پا می شود.

در نتیجه حرکت کمتری در مفاصل اتفاق می افتد. ماساژ پا برای افراد دیابتی تخصص خاصی را می طلبد. ماساژ پا با دستگاه شیوه ای عالی برای خلاص شدن از استرس است. چون این ابزار به صورت علمی و طبق قوانین فیزیک پزشکی تولید شده اند به خوبی یک ماساژور حرفه ای می توانند پاهای شما را ماساژ دهند.

ماساژ پا برای درمان سیاتیک

یکی از سودمند ترین نتایج ماساژ پا، رفع تنش و ناراحتی ناشی از عصب های فشرده شده در قسمت سیاتیک است. تکنیک های زیر احتمالا به شما کمک می کند تا بر درد فلج کننده ی سیاتیک غلبه کنید:

  • رفلکسولوژی: از نقاط خاصی که در دست و پا واقع است می توانید استفاده کنید تا درد شما تسکین یابد. تحریک عصب سیاتیک از طریق فشار یا ماساژ این نقاط باعث می شود تا درد در این نقطه بهبود یابد.
  • ماساژ عضلانی عصبی: ترکیبی است از فشار و اصطکاک بافت عمیق و مالش این نقاط.
  • ماساژ سوئدی: شامل حرکات روان کننده، ورز دادن و مالش عمیق است.
  • ماساژ پا با استفاده از سنگ داغ: از سنگهای گرم یا داغ شده توسط حرارت برای تقویت آرامش و آسودگی عضلات استفاده می شود.
  • ماساژ برای رها سازی میوفاشیال (هم بندی عضلانی): این ماساژ تسکین دهنده درد های ناشی از بافت های میوفاشیال یا عضلات با بافت های هم بند است.
  • ماساژ بافت عمیق: ضربه های آهسته با فشار عمیق انگشت برای تسکین درد است

توجه: اگر دردی شدید یا به اصطلاح فلج کننده دارید توصیه می شود قبل از شروع برنامه منظم برای تناسب اندام با پزشک مراقبت های اولیه و فیزیوتراپی مشورت کنید. ماساژ پا برای درمان سیاتیک ممکن است بجای نتیجه مثبت گاهی درد و ناراحتی ناشی از سیاتیک را تشدید کند.

ماساژ ناحیه سیاتیک
ماساژ ناحیه سیاتیک

 

ماساژ پا در بارداری

  1. مقدار زیادی روغن ماساژ یا لوسیون بزنید تا اصطکاک را کاهش داده و احساس لطیفی در حرکت دستتان روی پوست داشته باشید.
  2. از شل کردن مچ پا با تکان دادن ملایم از یک طرف به طرف دیگر شروع کنید.
  3. پا را با هر دو دست بگیرید و سپس قسمت بالای پا را با ضربه های تقریبا محکم به سمت بالا بمالید. به سمت بالا یعنی به سمت قلب دستتان را حرکت دهید، این امر باعث افزایش گردش خون می شود. با یک ضربه سبک دوباره به سمت پا برگردید.
  4. انگشتان پا را نیز ماساژ دهید و به آنها کشش ملایمی بدهید. بین انگشتان پا را مالش دهید.
  5. پاشنه ها را فشار دهید.
  6. با ماساژ به سمت پایین پا بروید.
  7. می توانید با استفاده از انگشتان خود فشاری، کمتر یا بیشتر وارد کنید. هرچه شصت و بند انگشت اشاره و انگشت سوم را بیشتر فشار دهید ماساژ قدرت بیشتری به خود میگیرد. اما بسیار مراقب باشید چون ماساژ پا در بارداری ممکن است خطرناک باشد.

ماساژ پای نوزاد

رفلکسولوژیست های واجد شرایط، تکنیک های بسیار خاصی را برای ماساژ پای نوزاد و کودک یاد گرفته اند و سالها صرف مطالعه، تمرین و ماساژ می کنند تا بهترین کار خود را ارائه دهند. رفلکسولوژی بزرگسالان با کودکان کاملاً متفاوت است. تفاوت اصلی و بسیار مهم این است که شما نباید به هیچ عنوان فشاری را بر روی پای نوزاد وارد کنید.

هدف شما اینست که فقط پاهای کودک را لمس کنید و ماساژ دهید. با حرکات فوق العاده ملایم و نرم دست حرکتهای دورانی ریز داشته باشید و به صورت نرم به کف پا ضربه های آرام وارد کنید. اگر کودک بیمار است، ممکن است هیچ تمایلی به لمس شدن نداشته باشد. همین که او را در آغوش بگیرید به نوزاد آرامش می دهد. نوزادانی که در زمان ماساژ گریه می کنند و پاهای خود را دور می کنند عملا دارند به شما می گویند که ماساژ برایشان ناخوشایند است.

ماساژ پای نوزاد
ماساژ پای نوزاد

نوزادان نارس یا تازه متولد شده که در بیمارستان از پاشنه پایشان خون گرفته اند مطمئنا در پایشان احساس درد خواهند کرد. بسیار باید در این حالت مراقب باشید و تنها پای نوزاد را لمس کنید تا برای بعدا با این نوع ماساژ بتوانند ارتباط برقرار کنند. در ابتدا باید با ماساژ ملایم از روی جوراب یا لباس شروع کنید و به تدریج به سمت پوست بروید. اگر لمس شدن برای کودک ناخوشایند است این کار را به زمان دیگری موکول کنید.

برای ماساژ پای نوزاد از مقداری روغن یا لوسیون استفاده کنید تا انگشتان دست و شست بتواند به راحتی روی پوست کودک بلغزد.

منبع: lucysangels.co.uk و healthline.com و yourfootpalace.com و act1diabetes.org و massagetoday.com و herbalshop.com

این نوشته ارزش چند ستاره را دارد؟ 1ستاره .... 5ستاره
[کل: 1 میانگین: 5]

همچنین ببینید

بهداشت ماشین لباسشویی - کادای

بهداشت ماشین لباسشویی (هرآنچه باید بدانید)

آیا به بهداشت ماشین لباسشویی خود اهمیت می‌دهید؟ در این مقاله به بررسی موضوع بسیار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *