کراتین مو (انواع – آموزش – ویژگی ها – عوارض)

کراتین مو چیست؟ در این مقاله به بررسی روش کراتینه کردن مو، انواع مزایا و معایب این روش، انواع کراتین و نحوه انجام کراتینه مو پرداخته شده است. بسیاری از بانوان و یا حتی مردان که دارای موهای مجعد و فر هستند، ممکن است در هنگام رفتن به مراسمات و … از نرم کننده یا اتو مو برای لخت کردن و از بین بردن وز مو استفاده کنند ولی باز هم از نتیجه کار راضی نباشند. همچنین ممکن است موی شما در اثر استفاده از رنگ یا دکلره مجدد کاملا سوخته و خشک شده باشد و حالت طبیعی و زیبای خود را از دست بدهد. در این مواقع قطعا به سراغ روش‌های موقت و کوتاه مدت رفته‌اید تا طراوت و زیبایی را به موهای خود برگردانید.

برای حل این مشکل یک راه حل کلی و بسیار رایج وجود دارد که کراتین مو نام دارد. هر چند این روش نیز روشی دائمی و همیشگی نیست ولی چند ماه تا یک سال نیز قادر است موی شما را نرم و خوش حالت نگه دارد. تا زمانی که مو از ریشه رشد نکرده باشد، مواد کراتین با بهترین تاثیر بر روی موی شما باقی خواهد ماند. بعد از رشد ریشه نیز باید اقدام به کراتین مجدد مو کنید تا در نهایت موهایی یک دست، صاف و خوش حالت داشته باشید.

منظور از کراتین مو چیست؟

کراتین مو در حقیقت یک روند شیمیایی است که در طی این فرایند وز مو گرفته شده و موها کاملا نرم، صاف و درخشان می‌شود. با استفاده از کراتین می‌توان پروتئین از دست رفته مو را دوباره بازگرداند و به احیای مو کمک کرد. روش کراتینه کردن مو روشی دائمی نیست و معمولا ماندگاری آن بین 6 ماه تا یک سال است که مدت زمان ماندگاری کاملا بستگی به نحوه مراقبت شما دارد. در کراتین درمانی انواع روش‌ها وجود دارد که آرایشگر با توجه به میزان آسیب دیدگی مو بهترین روش را برای درمان موی شما انتخاب می‌کند.

در برخی از انواع کراتینه مو، در هنگام حرارت دادن به مو فرمالدئید آزاد می‌شود. اخیرا از برخی روش‌های بدون فرمالدئید برای کراتین مو استفاده می‌شود که در فرایند کار فرمالدئید آزاد نمی‌شود. توجه داشته باشید که مواد کراتین ارتباط مستقیمی با فولیکول مو دارد و در این روش منافذ مو با پروتئین‌های ضروری و مواد کراتینه پر می‌شود. به همین علت است که با انجام کراتینه، ظاهر موها سالم، زیبا و براق می‌شود. بسیاری از بانوان برای از بین بردن آسیب دیدگی و وز مو از این روش استفاده می‌کنند. در طی کراتینه، تار مو با پروتئین پر شده و همین امر سبب نرم و لخت شدن مو می‌شود. بهتر است برای انجام کراتینه مو به سراغ کراتین کار حرفه‌ای در سالن آرایشی بروید.

کراتین مو

انواع کراتین مو

کراتین مو دارای مدل‌های مختلفی است. هر یک از این انواع این مواد دارای مقدار فرمالدئید متفاوتی هستند و برخی نسبت به بقیه دارای مزایای بیشتری هستند. مواد کراتینه‌ای بهتر است که دارای مقدار کمتری فرمالدئید باشد، در این صورت سالم‌تر و بهتر است. این ماده بسیار سرطان‌زا است و توصیه می‌شود به سراغ مواد کراتینه کم ضرر بروید. دقت کنید که برخی از این روش‌ها فقط برای لخت شدن مو و برخی روش‌ها نیز برای درمان موخوره موثر است. در نتیجه بهتر است بر اساس نوع نیاز مو بهترین نوع درمان را انتخاب کنید و با آرایشگر مشورت کنید. در ادامه با انواع کراتین آشنا می‌شوید.

کراتینه مو اکسپرس

کراتینه مو اکسپرس یکی از انواع مدل‌های کراتینه است و به عنوان یک درمان کوتاه مدت و موقت مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای انجام این مدل کراتینه ابتدا کراتین به صورت سرم بر روی مو زده می‌شود. در مرحله بعدی با سشوار و اتو مو حالت صاف خود را حفظ می‌کنند. کراتین اکسپرس می‌تواند برای افراد دارای موهای فر و حالت‌دار گزینه‌ای ایده‌آل به حساب بیاید. دقت داشته باشید که اثر این کراتینه اغلب تا شش هفته باقی می‌ماند.

کراتینه مو برزیلی

کراتینه مو برزیلی نیز یکی دیگر از انواع روش‌های کراتینه است که جزو اولین روش‌های کراتینه محسوب می‌شود. از این روش در سال 2005 استفاده می‌شد. این روش برای از بین بردن موخوره و در صافی کوتیکول مو بسیار موثر است. مدت زمان ماندگاری این روش حدود 3 ماه بوده و جزو روش‌های گران قیمت محسوب می‌شود.

کراتین برزیلی

کراتینه مو ژاپنی

جالب است بدانید که ترکیب دو روش کراتینه برزیلی و ژاپنی می‌تواند نتیجه بهتر و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر روش‌های کراتین مو داشته باشد. به این صورت که ابتدا با استفاده از روش برزیلی فر مو شل شده و سپس با استفاده از کراتینه ژاپنی، کوتیکول مو را با لایه محافظ می‌پوشانند و موخوره در همان حالت قفل می‌شود. با این روش موهای صاف، براق و به ظاهر خشکی خواهید داشت.

کراتینه مو سزان

یکی از بهترین روش‌های کراتین مو، سزان است که کاملا طبیعی بوده و قادر به از بین بردن موخوره است. در این روش موهای آسیب دیده کاملا تغذیه می‌کنند، لذا این روش مناسب افرادی است که تار موهای نازک دارند. بهتر است افرادی که موی رنگ شده دارند از این روش کراتینه استفاده نکنند، زیرا احتمال تغییر رنگ بلوند در این روش وجود دارد.

کراتینه مو Rosella و Trisula Plus

این دو روش کراتینه مو، جزو سریع‌ترین و بهترین روش‌های درمان مو محسوب می‌شوند. این روش مناسب افراد با موهای ضخیم، رنگی و آسیب دیده است. استفاده از این دو روش کراتینه، رنگ مو را اصلا روشن نمی‌کند. این دو روش حتی قادر است وضعیت مو را در هوای گرم و مرطوب کنترل کند.

کراتینه مو احیایی

با استفاده از این روش، وز مو کاملا گرفته می‌شود ولی حالت فر مو به شکل زیبایی حفظ می‌شود. به همین علت روش کراتینه احیای مو مناسب افرادی است که موی فر و مجعد دارند و دلشان نمی‌خواهد موهایشان صاف شود، بلکه به دنبال موهای فر خوش حالت بدون وزی هستند. در این روش ابتدا موها با مواد کراتینه از ریشه تا نوک پوشانده می‌شود. در مرحله بعدی به کمک سشوار و اتو مو، موها صاف می‌شود. دقت داشته باشید که ماندگاری این مدل کراتینه حدودا 2 ماه است.

مزایای کراتین مو

مزایای کراتین مو
  • با استفاده از این روش در مدت زمان کوتاه می‌توان موهای فر را به حالت صاف و شلاقی درآورد.
  • موهای دارای وز، پروتئین کمتری دارند، لذا با انجام کراتینه مو و تامین پروتئین لازم برای مو می‌توان موهای احیا شده و سالم داشت.
  • یکی از اصلی‌ترین مزایای کراتین تراپی مو، افزایش موی سر و رشد بهتر آن است.
  • در صورتی که موی خشکی دارید، بهترین روش برای شما استفاده از کراتینه مو است. کراتین قادر است خشکی مو را برطرف کرده و آن را سالم، سرحال و شاداب کند.
  • عموما موی همه انسان‌ها در سلامت کامل است. تا زمانی که از سشوار، اتو مو و انواع ژل مو به صورت مکرر استفاده کنید، سلامت مو به خطر می‌افتد. لذا کراتین مو یکی از روش‌های موثر در بهبود سلامت مو می‌باشد.
  • با کراتینه کردن مو، حالت دادن به مو بسیار راحت‌تر از قبل است.
  • این روش مختص بانوان نیست. بلکه مردان نیز می‌توانند از این روش برای سلامت مو و صاف کردن موی خود استفاده کنند.
  • کراتینه مو یکی از بهترین روش‌های موثر در کل دنیا محسوب می‌شود و در همه نقاط کره زمین طرفداران مخصوص خود را دارد.
  • با استفاده از این روش می‌توان ساقه مو را تقویت کرد، زیرا در طی فرایند کراتینه ویتامین‌های مورد نیاز مو تامین می‌شود.
  • با توجه به تحقیقات صورت گرفته استفاده از کراتینه فقط برای موهای وز دار و فر نیست و برای انواع موها با هر جنسی می‌توان از کراتینه استفاده کرد.
  • این روش مغایر با روش‌های سنتی است و ماندگاری آن کوتاه می‌باشد. میزان دوام این روش بستگی به جنس مو، رشد مو و نحوه مراقبت شما دارد و از چند ماه تا یک سال متغیر است.

معایب کراتین مو

عوارض کراتین مو
  • کراتینی که در موی هر انسان به صورت طبیعی وجود دارد، شیمیایی نیست و وجود آن در بدن هیچ آسیبی به سلامتی شما وارد نمی‌کند. ولی کراتینی که در روش‌های مصنوعی به موی شما اعمال می‌شود طبیعی نیست و شیمیایی می‌باشد و ممکن است سبب بروز واکنش‌های آلرژیک شود.
  • از دیگر معایب کراتین مو می‌توان به قیمت بالای این روش اشاره کرد. این روش دارای بازدهی بسیار زیاد است و به همین علت است که هزینه انجام آن بسیار زیاد است. بعد از انجام کراتینه نیاز است تا از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید تا میزان اثرگذاری مواد کراتین بیشتر شود. همین مراقبت بعد از کراتین نیز سبب بالا رفتن هزینه نهایی می‌شود.
  • یکی از معایب این روش ماندگاری کوتاه مدت آن است که بعد از گذشت چند ماه مو دوباره به حالت اولیه خود باز می‌گردد.
  • در حالت کلی استفاده از کراتینه مو هیچ آسیبی به سلامت مو نمی‌زند. ولی اگر از برندهای بی‌کیفیت و فیک موجود در بازار استفاده کنید، دچار آسیب‌های جدی مانند ریزش، خارش و حساسیت کف سر خواهید شد. لذا بهتر است در هنگام انتخاب مواد کراتینه دقت زیادی داشته باشید و از کیفیت مواد کراتین مطمئن شوید تا از عوارض ناشی از این روش دور بمانید.
  • در دوران بارداری به هیچ وجه نباید از روش کراتینه استفاده کرد، زیرا سلامت کودک شما را به خطر می‌اندازد.

مهم‌ترین عارضه کراتین مو

  • یکی از مهم‌ترین عوارض کراتین می‌تواند به علت وجود ماده فرمالدئید باشد. در طی فرایند کراتین، فرمالدئید آزاد می‌شود که بسیار مضر است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که این ماده برای افرادی که 1 یا 2 بار در معرض کراتین قرار می‌گیرد، خطر زیادی ندارد. بلکه بیشتر برای افرادی مضر است که هر روز در معرض این ماده شیمیایی هستند.
  • در برخی موارد ممکن است کراتین مو سبب بروز حساسیت و آلرژی در فرد شود. از نشانه‌های این حساسیت می‌تواند قرمزی، خارش، عطسه و … باشد.

آموزش کراتین مو

آموزش کراتین مو

گام اول

اولین گام در کراتین مو، انتخاب مواد از یک برند معتبر و با کیفیت است که تاثیر چشمگیری در نتیجه کار دارد. فرایند کراتینه کردن مو نسبتا طولانی است که با توجه به حجم و قد موی شما ممکن است از 2 تا 6 ساعت وقت ببرد. در طی فرایند کراتینه دقت و صبر اهمیت بسیار زیادی دارد. ابتدا لازم است موهای خود را با استفاده از یک شامپو مخصوص کراتین بشویید. با توجه به توضیحات موجود بر روی پک شامپو باید به آن اجازه دهید تا در مدت زمان توصیه شده، بر روی موی شما باقی بماند. سپس لازم است تا موی خود را شست و شو دهید.

گام دوم

در مرحله بعدی نیاز است تا بر اساس نوع کراتین مورد استفاده خود پیش بروید. در صورتی که کراتین شما از نوع احیا کننده و ترمیمی است، باید مو را کاملا خشک کنید و آب آن را به صورت کامل بگیرید. ولی اگر مواد کراتین شما از نوع برزیلی است، بهتر است 20% نم و رطوبت مو را نگه دارید، مو نباید کامل خشک شود. این مورد تنها فرق در بین دو روش کراتینه احیایی و برزیلی است که رعایت همین نکته سبب می‌شود تا بهترین نتیجه را از فرایند کراتینه بگیرید.

گام سوم

در گام بعدی لازم است تا مو بر اساس حجمی که دارد از قسمت پایین پشت سر به قطعات مساوی تقسیم شود و هر قطعه با استفاده از شانه دم باریک از دیگری جدا شود. مواد کراتین را در ظرف مخصوص بریزید و آن را با استفاده از برس مخصوص با موهای نرم هم بزنید. سپس مواد را بر روی هر قطعه از موی تقسیم شده بزنید. دقت کنید که مواد فقط باید بر روی ساقه مو اعمال شود و اصلا نباید به ریشه بخورد. بهترین فاصله برای استفاده از مواد کراتین، ساقه تا یک الی یک و نیم سانت مانده به ریشه است.

گام چهارم

بر اساس توضیحات درج شده بر روی مواد کراتینه، باید 20 الی 30 دقیقه به مواد اجازه دهید بر روی مو باقی بماند تا کاملا جذب کوتیکول مو شود و ساختمان مو را احیا و تقویت کند.

گام پنجم

یکی از مراحل مهم در طی فرایند کراتینه، اتوکشی اصولی مو می‌باشد. بهتر است از یک اتو موی خوب با صفحه سرامیکی برای این منظور استفاده کنید که توانایی بالا بردن حرارت تا 230 درجه را داشته باشد. سپس مو را با دقت زیاد به صورت قطعه قطعه اتو بکشید. این مرحله نیاز به مهارت زیادی دارد و هر دسته مو چندین بار باید اتوکشی شود. این عمل به قدری باید تکرار شود تا دیگر در هنگام اتوکشی، بخاری از مو بلند نشود. نحوه اتوکشی بسیار مهم است و هر گونه اشتباه و خطا در طی اتوکشی می‌تواند آسیب جدی به موی شما وارد کند.

بعد از تمام شدن عمل کراتین و رضایت بخش بودن نتیجه آن، توجه کنید که تا 3 روز نباید به حمام بروید و موهای خود را بشویید و بعد از سه روز برای شستشوی موهای خود باید از شامپوهای مخصوص بعد از کراتین استفاده کنید و تا 7 روز این مورد را رعایت کنید.

این نوشته ارزش چند ستاره را دارد؟ 1ستاره .... 5ستاره
[کل: 0 میانگین: 0]

همچنین ببینید

آیا شامپو ضد زردی تاثیر دارد

آیا شامپو ضد زردی تاثیر دارد؟

آیا شامپو ضد زردی تاثیر دارد؟ بسیاری از بانوان بعد از دکلره و یا بلوند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *