اگر به دنبال شناخت مراحل کراتین مو به صورت گام به گام هستید، مقاله زیر را مطالعه کنید. یکی از مهمترین قسمتهای بدن که تاثیر بسیار زیادی در زیبایی ظاهر شما دارد، موهای شما است. بسیاری از افراد که موهای آسیب دیده و یا فر دارند، همیشه از حالت وارفتگی موهای خود مینالند. البته ناگفته نماند که موی فر بسیار زیبا است و فقط مراقبت از آن کار دشواری میباشد. این افراد ممکن است تصمیم به انجام کاری بگیرند که فر و یا وز موهایشان را از بین ببرد. امروزه با پیشرفت صنعت مد و تولید انواع محصولات آرایشی بهداشتی، روشهای متنوعی برای رفع مشکلات مو ارائه شده است.
یکی از همین روشهای پر طرفدار در دنیای مدرن امروز، کراتین مو است که از آن به منظور صاف کردن مو استفاده میشود. کراتینه کردن مو دارای مزایا و معایب خاص خود است و نیاز به مراقبت ویژه بعد از کراتین دارد. در صورتی که شما نیز قصد کراتینه کردن موی خود را دارید و به دنبال شناخت مراحل کراتین مو هستید، ادامه مطلب را مطالعه کنید. در ادامه به صورت ریز به ریز با نحوه انجام کراتین مو آشنا میشوید.
منظور از کراتین مو چیست؟
قبل از تصمیمگیری برای انجام این کار بهتر است بدانید اصلا کراتین چیست؟ کراتین در واقع نوعی پروتئین است که در موی هر انسانی وجود دارد. همین پروتئین باعث لختی و نرمی موها میشود و در صورت کمبود آن در مو، بافت مو دچار بد حاتی میشود. با انجام کراتینه، پروتئینی به نام کراتین را به صورت مصنوعی به مو اعمال میکنند تا مو را از حالت فر یا وز بودن خارج کنند.

مراحل کراتین مو
کراتینه کردن مو شامل یک سری مراحل است که انجام آن نیاز به تجهیزات مخصوص دارد. در صورتی که هر یک از مراحل ذکر شده در زیر به صورت کامل رعایت نشود، ممکن است کراتینه نتیجه معکوس دهد و به موهای شما آسیب بزند. هر یک از مراحل زیر باید به ترتیب و به میزان مناسب با توجه به نیاز مو و جنس مو انجام شود تا هم بهترین نتیجه را ارائه دهد و هم سلامت موی شما را تامین کند. در ادامه با تک تک مراحل کراتین مو آشنا میشوید.

شستن مو با شامپو یکی از مراحل کراتین مو
یکی از اولین مراحل کراتین مو، شستن و تمیز کردن مو برای انجام سایر تغییرات است که میتواند نتیجه کراتینه را بهبود بخشد. این مرحله در روش کراتینه جزو واجبات است و قبل از هر کاری باید مو را با شامپوی مخصوص قبل از کراتین بشویید. استفاده از برند و نوع شامپو بستگی به تجربه آرایشگر شما دارد.
هیدروژنرسانی به مو
در مرحله دوم کراتین میتوان از دستگاههای مارومیست و یا تفنگهای نانو استیم استفاده کرد تا موها هیدروژنرسانی شود. این کار قبل و بعد از کراتینه سبب میشود مواد بهتر جذب مو شود و تاثیر مواد بسیار چشمگیر باشد.
خشک کردن مو
از سومین مراحل کراتین مو، خشک کردن مو است. قبل از این که از مواد کراتین بر روی مو استفاده کنید بهتر است موی خود را با سشوار خشک کنید. البته دقت کنید که مو نباید کاملا خشک شود و نیاز است تا کمی رطوبت بر روی مو باقی بماند.
تقسیمبندی مو
یکی از نکات بسیار مهم در مراحل کراتین مو، تقسیمبندی صحیح مو است که تاثیر بسیار زیادی در تاثیر مواد کراتین دارد. سعی کنید دستههای نازکی از قسمت پایینی و پشت مو جدا کنید و لایه به لایه به سمت بالا و جلوی سر حرکت کنید. اطمینان داشته باشید که مواد به تمام قسمتهای مو به میزان یکسانی رسیده است و مواد به صورت یکدست بر روی مو زده شده است.
مطالعه دستورالعمل روی محصول
مطالعه دستورالمعل سازنده محصول را به هیچ عنوان فراموش نکنید. در صورت مطالعه نکردن دستورالعمل ممکن است به موهای خود آسب جدی وارد کنید. نحوه استفاده و دستورالعمل هر محصول با دیگر محصولات متفاوت است. به همین دلیل است که کراتین کار حتما باید توضیحات درج شده بر روی پکیج محصول را مطالعه کند.
اعمال مواد کراتینه بر روی مو
اکنون نوبت به یکی از مهمترین مراحل کراتین مو رسیده است که اعمال مواد بر روی مو است. موهای شما باید به شکلی آغشته به مواد کراتین شود که هیچ تار مویی خشک باقی نماند. به همه موها باید به صورت یکسان مواد زده شود. اگر قسمتی از موهای شما خشک باقی بماند، در نهایت موهای یکدستی نخواهید داشت.
فرصت دادن به مو برای جذب مواد کراتین
بعد از این که مرحله موادگذاری به صورت کامل انجام شد، باید به موهای خود 40 تا 50 دقیقه فرصت دهید. در این زمان مواد کراتین به خوبی جذب مو میشود. لازم است به مدت زمان ذکر شده توجه زیادی داشته باشید و اجازه ندهید مواد زمان بیشتر از این میزان را بر روی مو باقی بماند، زیرا مو آسیب میبیند.
براشینگ مو با سشوار
بعد از این که مواد کاملا جذب موی شما شد، به مرحله براشینگ میرسیم که یکی از مراحل کراتین مو است. میزان حرارت سشوار شما بستگی به عوامل مختلفی دارد که یکی از مهمترین این عامل نوع مواد مورد استفاده است. کراتین کار با توجه به نوع مواد کراتین، جنس مو و … باید میزان حرارت سشوار را تعیین کند.
اتوکشی مو
از دیگر مراحل کراتین مو که بسیار مهم است، مرحله اتوکشی میباشد. در این گام باید از اتوی سرامیکی استفاده شود و درجه حرارت آن نیز قطعا بر روی 230 درجه تنظیم شود. به حرارت ذکر شده توجه زیادی کنید و از درجات کمتر و بیشتر استفاده نکنید. بعد از این که موها را تقسیمبندی کردید، از قسمت پشت سر به تدریج موهای خود را بردارید و به آرامی مو را اتو کنید. این مرحله نیاز به تخصص و مهارت زیادی دارد. اگر درجه حرارت اتو مو کمتر یا بیشتر از میزان ذکر شده باشد، مواد کراتین هیچ تاثیری بر روی مو نمیگذارد و حتی سبب آسیب رسیدن به بافت مو نیز میشود. به همین دلیل است که توصیه میشود کراتینه در آرایشگاههای تخصصی و توسط کراتینکار حرفهای انجام شود.

قرنطینه کردن مو
میزان قرنطینه کردن مو در محصولات مختلف متفاوت است. بسیاری از متخصصان بر این باورند که بهتر است برای نتیجه بهتر کراتین مو تا ۳ روز موهای خود را نشوئید.