امروزه استفاده از وازلین برای هر چیزی که از چرم باشد (خصوصا کفش چرم ، کاپشن چرم و کیف چرم) بسیار رایج شده است. در این مقاله به بررسی استفاده از وازلین جهت نرم کردن وسایل چرم خود میپردازیم. سپس مزایا و معایب استفاده از وازلین برای کفش چرم و کیف چرم و کاپشن چرم پرداخته شده است. همانطور که میدانید یکی از بهترین و محبوبترین جنسها برای تولید کفش و کیف و کاپشن، چرم است. فرقی نمیکند از چه نوع چرمی برای ساخت این ها استفاده میشود. چنانچه از چرم سبک مانند پوست گوسفند و یا از چرم سنگین مانند پوست گاو در تولید کفش چرم یا کیف چرم یا کاپشن چرم استفاده میکنید، باید توجه ویژهای به مراقبت و نگهداری از آن داشته باشید. با نگهداری صحیح از وسایل چرمی، میتوان طول عمر مفید چرم را افزایش داد.
اهمیت واکس زدن کفش چرم
همهی شما میدانید که کفشهای چرم بسیار حساس هستند و نگهداری آنها نیازمند توجه ویژه است. برخی مواقع ممکن است بعد از پوشیدن کفش چرمی چه بلند مدت و چه کوتاه مدت پای شما دچار درد شدیدی شود. این درد میتواند بسیار زیاد باشد تا جایی که احتمال دارد پای شما تاول بزند و دچار استخوان درد شدیدی شوید. دلیل این اتفاق این است که معمولا کفشهای چرم تازه و نو هستند و کفشی که جدید است سفت میباشد. حتما این سوال به ذهنتان آمده است که چه اتفاقاتی باعث سفت و محکم شدن چرم کفش میشود؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که فرایند و روندی که در ساختن و فرم و شکل خاصی به چرم دادن انجام میشود باعث این امر میشود. این اتفاق همیشگی نیست و با گذشت زمان کفشهای چرم نرم میشوند. نکتهی مثبتی که کفشهای چرم دارند این است که این کفشها بعد از نرم شدن به همان شکل و فرم باقی میمانند و دیگر برای پایتان مشکلی ایجاد نمیکنند. روشهای بسیاری برای نرمتر کردن کفشهای چرم وجود دارد که میتوانند به طور دائمی مشکل ایجاد درد و تورم ناشی از سفت بودن کفش چرم را حل کنند. اما این راه ها کدامند؟
بهترین واکس برای چرم
در بازار واکسهای مختلفی وجود دارد که به عنوان محصولات نرمکنندهی چرم استفاده میشود. برخی از این واکسها مایع و به صورت کرم موجود هستند. توصیه میشود از این واکسها برای وسایل چرمی خود (خصوصا کفش چرم) استفاده نکنید زیرا با گذشت زمان به چرم آسیب میرساند. برخی از واکسها نیز بصورت جامد در بازار موجود هستند. علاوه بر این واکسها بهترین انتخابی که میتوانید انجام دهید استفاده از وازلین برای کاپشن و کیف و کفش چرم است.
اما چرا از وازلین استفاده کنیم. وازلین برای کفش چرم و کیف چرم و کاپشن چرمی، نوعی مادهی معدنی و کرمی شبیه به ژل است. وازلین از ترکیب پارافین، واکس میکرو کریستالی و مواد معدنی بهدست میآید. در صورتی که به مراقبت از اشیای چرمی خود اهمیت میدهید، باید در نظر داشته باشید که استفاده از وازلین یکی از بهترین روشهایی است که با آن میتوان کفش چرم و کیف چرم و کاپشن چرم خود را برای مدت طولانی (و یا حتی برای همیشه) نو و تازه نگه داشت.
مزایای استفاده از وازلین برای کفش چرم و کاپشن چرم و کیف چرم
از وازلین در زمینههای مختلف آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. یکی از پرکاربردترین زمینههایی که از وازلین استفاده میشود میتوان به بکارگیری آن به عنوان واکس برای محصولات چرمی اشاره کرد. براق کردن محصولات چرمی از ویژگیهای برجستهی وازلین است. با استفاده از وازلین میتوان براقیت اولیه کفشهای چرمی یا کیف های چرمی و یا حتی کاپشن چرم را به آنها بازگرداند. یعنی دوباره آنها را مثل روز اول نو و درخشان کرد. همچنین استفاده از وازلین موجب میشود تا گرد و غبار روی سطح کیف و کاپشن و خصوصا کفش چرم ننشیند. وازلین با نرم کردن بافت چرم مانع از ترک ترک شدن چرم با گذشت زمان میشود پس در صورتی که در نظر دارید کفشهای چرم یا کاپشن چرم یا حتی کیف چرم خود را نرم نگه دارید وازلین بهترین گزینه است. علاوه بر تمام این موارد، وازلین از خط افتادن روی کفش نیز جلوگیری میکند.
وازلین همانند یک واکس عالی عمل کرده و کفش و کیف و کاپشن چرم را بصورت صحیح و سالم نگه میدارد. تفاوتی که وازلین با سایر واکسها دارد این است که وازلین ارزان قیمت است. وازلین در مقایسه با واکسهای مایع، اسپری و کرم دارای تاثیر بهتری در چرم است. این مورد در تمامی انواع چرمها و در تمامی انواع اجناس (مثل کیف، کاپشن، کفش و انواع اکسسوری و …) صادق است. توصیه میشود از وازلینی برای کفش و کیف و کاپشن چرم خود استفاده کنید که دارای بو و عطر دلنشینی هستند.
معایب استفاده از وازلین در کفش چرمی و کاپشن و کیف چرم
جالب است بدانید در صورتی که از وازلین به عنوان واکس برای کفش و کیف و کاپشن چرم خود استفاده کنید بهترین کار را انجام دادهاید. استفاده از وازلین برای کفش چرم نهتنها به بهتر شدن چرم کمک میکند بلکه هیچ معایبی ندارد. پس با خیال راحت از وازلین برای کفش چرم خود استفاده کنید. این امر در مورد کاپشن چرم و کیف چرم نیز صدق میکند. وازلین هیچ ضرری برای محصولات چرمی ندارد و با اطمینان میتوان از آن استفاده کرد.
جالب است بدانید که اگر بجای وازلین از واکس های موجود در بازار استفاده میکنید، یک واکس را برای تمام اشیای چرمی خود نباید به کار ببرید. ساده تر آن که یک واکس هم برای کیف چرم، هم برای کفش چرم و هم برای کاپشن چرم نباید استفاده شود. هر کدام واکس مخصوص به خود را دارند. اما در مورد وازلین این گونه نیست. وازلین را میتوان برای تمامی وسایل چرمی استفاده کرد.
در ادامه قصد داریم روش صحیح واکس زدن کفش چرم با استفاده از وازلین را به شما عزیزان آموزش دهیم. سپس به بررسی نحوه استفاده از وازلین بر روی کاپشن چرم و کیف چرمی خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

روش صحیح واکس زدن کفش چرم با وازلین
برای ماندگاری بیشتر وازلین روی کفش چرم خود بهتر است طبق روالی که در زیر ارائه شده است عمل کنید.
- در ابتدا قبل از استفاده از وازلین برای کفش چرم باید یک قالب استاندارد درون کفش خود قرار دهید. دلیل استفاده از قالب در داخل کفش این است که فرم و شکل کفش شما در هنگام وازلین زدن بهم نریزد و کفش شکل اولیه خود را حفظ کند. در صورتی که قالب کفش ندارید میتوانید درون کفش را به کمک کاغذ باطله پر کنید.
- سپس به کمک یک دستمال یا پارچهی تمیز گرد و خاک روی کفش را پاک کنید.
- مقداری از وازلین را برداشته و آن را توسط پارچهای نرم یا دستمال یا یک براش نرم روی کل کفش پخش کنید. بهتر است در هنگام زدن وازلین به روی کفش حرکت دست شما بصورت رفت و برگشتی باشد.
- بعد از زدن وازلین باید 5 الی 10 دقیقه منتظر بمانید تا وازلین جذب کفش شما شود. بطوریکه کفش را نرم کرده باشد. به دلیل اینکه از وازلین به عنوان واکس استفاده میکنید دیگر نیازی به برس یا فرچه به مالیدن و یکنواخت کردن وازلین روی سطح کفش نیست. ولی در صورتی که اصرار به برق انداختن کفش دارید میتوانید از فرچههای مویی نرم بجای برسهای پلاستیکی استفاده کنید. زیرا این برسهای پلاستیکی بسیار سفت هستند و روی کفش خط میاندازند و به آن آسیب میزنند. همچنین برای تمیز کردن قسمتهایی از کفشتان که برآمدگی دارند میتوان از یک مسواک استفاده کرد. دلیل استفاده از مسواک این است که ممکن است نتوان از برس برای تمیز کردن قسمتهای ظریف کفش استفاده کرد و بتوان با مسواک کوچکتر اینکار را بهراحتی انجام داد.
روش صحیح واکس زدن با وازلین بر روی کاپشن چرم
توجه داشته باشید که وازلین برای کاپشن چرمی بسیار ضروری است. اگر از کاپشن چرمی استفاده میکنید، هز ماه یک بار از وازلین به عنوان واکس کاپشن چرم خود استفاده کنید. این کار باعث جلوگیری از پوسته پوسته شدن و موجب افزایش عمر کاپشن چرمی خواهد شد. برای استفاده از وازلین بر روی کاپشن چرمی خود مراحل زیر را دنبال کنید:
- یک دستمال تمیز استفاده بردارید. (دستمال های نانو که عموما برای تمیز کردن شیشه استفاده میشوند برای این کار بسیار مناسب هستند.)
- دستمال را چند لایه تا کنید و وازلین مورد نظر را بر روی آن بریزید.
- کاپشن چرمی خود را از چوب رختی آویزان کنید.
- با دستمالی که آغشته به وازلین است روی کاپشن چرمی خود بکشید.
- نیازی به فشار بالا نیست اما باید به قدری محکم بکشید که کاپشن چرمیتان براق شود.
- به قدری به این کار ادامه دهید که تمام سطح چرم کاپشن باید وازلین بخورد. نباید طوری باشد که یک قسمت وازلین داشته باشد و یک قسمت نداشته باشد. در غیر این صورت کاپشن چرمی لکه دار به نظر خواهد رسید.
نکته: توجه داشته باشید که دیواری که پشت کاپشن قرار دارد وازلین نخورد. برای جلوگیری از این مورد بر روی دیوار نایلون بکشید. (از روزنامه استفاده نکنید چون وازلین را به خود جذب میکند و عملا کار شما بی فایده خواهد شد.)
روش صحیح استفاده از وازلین برای کیف چرم
همان طور که در بالا خواندید، وازلین تنها واکسی است که برای تمامی وسایل چرمی مورد استفاده است. اما اصول استفاده از وازلین برای کیف چرم کمی متفاوت است. به این دلیل که کیف چرمی نه به اندازه کفش چرم خاکی میشود و نه به اندازه کاپشن چرم تمیز میماند. اما چگونه باید از وازلین برای کیف چرم استفاده کرد؟
- از تمیز بودن کیف چرم خود مطمئن باشید. منظور از تمیز بودن کیف چرمی نبودن گرد و غبار بر روی آن است. مبادا کیف چرم خود را بشویید!
- داخل کیف چرم خود را پر کنید. آن را با روزنامه و پارچه پر کنید تا هنگام استفاده از وازلین تا نشود و محکم بماند.
- یک پارچه تمیز (که از جنس پلاستیک نباشد) بردارید و بر روی آن وازلین را بریزید.
- چندین دور کیف خود را با آن دستمال تمیز کنید به طوری که وازلین به تمامی سطح کیف چرم بخورد و جذب چرم شود و آن را براق کند.
- این کار را بر روی بند کیف (در صورتی که چرمی است) نیز انجام دهید.
- بعد از اتمام رویهی کیف، پارچه و روزنامه ها را از درون آن خارج کنید. سپس به هر قسمت از داخل کیف که از چرم استفاده شده است نیز دستمال آغشته به وازلین خود را بکشید. پرم بسیاری از کیف ها در قسمت داخلی نیز کمی پیش روی کرده است.
به خاطر داشته باشید که در صورتی که یک قسمت از چرم وسیله شما پوسته پوسته شود، در صورتی که این پوسته کنده شود به دیگر قسمت های آن نیز تاثیر میگذارد و عملا وسیله چرمی شما از ریخت و قیافه میافتد.
عالی
چمانه عزیز
از این که مقاله مزایا و معایب وازلین را مطالعه کردید از شما سپاسگزاریم
امیدواریم که مفید واقع شده باشد 🙂
تک فروشی هم دایر بشه برا کفش هاتون ، من الان دوتا از کفشاتون رو انتخاب کردم متاسفانه میگن فروش نداریم و این خوب نیست تو واتس هم صحبت کردم
سلام فرزین عزیز
کادای یک سایت مجله با محوریت مد و پوشاک است و ما در حال حاضر محصولی برای فروش نداریم.
اما در مقالات زیادی از وبسایت کادای به معرفی فروشندگان حوزه مد و پوشاک پرداخته ایم. شما میتوانید محصول مورد نظرتان را از طریق فروشگاه های معرفی شده در این مقالات پیدا کنید.
با سلام
من به سفارش شما با کفش تازه خریداری شده چرم به رنگ عسلی را با وازلین واکس میزدم که متاسفانه باعث شد رنگ لنگه ای از کفش به حالت قهوه ای سوخته در بیاید ، با پیگیری های زیاد متوجه شدم که وازلین نیز دارای مواد روغنی می باشد که باعث جذب به کفش شده و رنگ ان را تعقییر میدهد.
سلام سعید عزیز
این اتفاق برای چرم های نبوک و جیر محتمل است.
وازلین ها نیز انواع مختلفی دارند که باید در هنگام خرید بسیار به آن توجه شود.
ممنونیم که تجربه خود را با ما به اشتراک قرار دادید 🙂
سلام من کاپشن پوست بوفالو رو با وازلین زیاد چرب کردم الان هرگونه پرز و گرد و خاک رو به خودش جذب میکنه ولی کاپشن من بسیار نرم شده امیدوارم که در آینده خراب نشه
سلام علی عزیز
سپاسگزازیم که تجربه خود را با ما در میان گذاشتی 🙂
Big like برای مجله کادای
بسیار جالب و مفید بود
دوستان و هموطنان گلم یک پنج ستاره واقعا برازنده این مجله کادای هست
به قول انگلیسی زبان ها
I highly recommend it to all of my friends
جعفر عزیز بسیار خوشحالیم که تونستیم رضایت شما رو جلب کنیم. این کامنت شما امید بسیاری برای تیم ما به همراه داشت. از شما سپاسگزاریم. 🙂