آرایش برای زن حامله ضرر دارد

آرایش برای زن حامله ضرر دارد؟

آرایش برای زن حامله ضرر دارد؟ آیا میکاپ کردن برای زنان باردار مضر است؟ بسیاری از بانوانی که باردار هستند و یا به تازگی اقدام به بارداری نموده‌اند، با این سوال مواجه هستند که آیا آرایش برای خودشان و یا جنین مضر است یا خیر؟ این نگرانی برای بسیاری از بانوان باردار ایجاد می‌شود. ولی هنوز هم هیچ دلیل و تحقیق مشخصی ثابت نشده است که استفاده از لوازم آرایشی در دوران بارداری ممنوع اعلام شود. حتی هیچ عوارض مشخصی در مقالات به قطعیت ثابت نشده است که میکاپ در دوران بارداری سبب بروز خطراتی شود.

در دوران بارداری بدن بانوان، با تغییرات شدید هورمونی، عروقی، متابولیک و ایمنی مواجه هستند و تمامی این تغییرات سبب بروز تغییراتی در پوست شما خواهد شد. در برخی از بانوان این تغییرات سبب صاف و درخشان شدن پوست صورت و بدنشان می‌شود، ولی برخی دیگر نیز با لک‌های تیره، جوش و سایر مشکلات پوستی در دوران بارداری مواجه می‌شوند. با وجود این مشکلات پوستی قطعا اولین راه حلی که به ذهنتان می‌رسد، آرایش کردن است. ولی این سوال همچنان وجود دارد که آرایش برای زن حامله ضرر دارد؟ در ادامه با عوارض میکاپ در بارداری آشنا می‌شوید.

آیا میکاپ در بارداری مضر است؟

از دیدگاه متخصصان و پزشکان، بدن جنین در دوره سه ماهه اول تشکیل می‌شود. در این مدت بهتر است مادر هیچگونه ماده شیمیایی مضری استفاده نکند. پس بهتر است در این دوران سه ماهه به سراغ رنگ مو، لاک ناخن، شامپوهای شیمیایی، رژ لب و… نروید. استفاده از هر موادی که دارای ترکیباتی مثل پارابن، فتالات، سرب، جیوه، ترتینوئین و هیدروکینون باشد می‌تواند سبب بروز عوارضی روی ذهن و جسم جنین شود. پس در پاسخ به این سوال “آرایش برای زن حامله ضرر دارد” بهتر است بدانید که استفاده از لوازم آرایشی در سه ماهه اول بهتر است کنار گذاشته شود.

آرایش برای زن حامله ضرر دارد؟

عوارض استفاده از لوازم آرایشی در دوران بارداری

همانطور که در بخش اول مقاله گفته شد، هنوز هم نظرات متناقضی درباره عوارض و خطرات لوازم آرایشی در دوران بارداری وجود دارد. ولی برخی از متخصصان استفاده از این لوازم را در سه ماهه اول بارداری ممنوع اعلام می‌کنند. برخی از پزشکان نیز توصیه می‌کنند از لوازم آرایشی بدون مواد مضر استفاده کنند تا به سلامت جنین آسیبی نرسد.

کاهش ضریب هوشی جنین به دلیل وجود فتالات

آرایش برای زن حامله ضرر دارد؟ بله. یکی از مواد شیمیایی مضر که در اکثر محصولات آرایشی مانند رژ لب، اسپری مو و لاک ناخن وجود دارد، فتالات است. این ماده مضر بر روی هورمون تولید شده توسط جفت موجود در بدن، اثر منفی می‌گذارد. یک تحقیق علمی ثابت کرده است که جنین در صورت قرارگیری در معرض این ماده تا 6 نمره دچار کاهش ضریب هوشی می‌شود. همچنین نوزادانی که در معرض مصرف بسیار زیاد فتالات قرار دارند، در مقایسه با دیگران 78 درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم هستند.

آسیب به مغز و کلیه جنین به دلیل وجود سرب

از دیگر مواد مضر موجود در لوازم شیمیایی سرب است که در ترکیبات بسیاری از رژ لب‌ها وجود دارد. این ماده مضر سبب افزایش فشار خون در بانوان باردار شده و به مغز و کلیه جنین آسیب می‌زند. پس در پاسخ به این سوال که آرایش برای زن حامله ضرر دارد؟ باید بگوییم بله، اگر این محصولات حاوی سرب باشند برای سلامتی مادر و جنین بسیار مضر هستند.

طبق گفته پزشکان، وجود هیچ سطحی از سرب در بدن ایمن نیست و در دوران بارداری نیز این ماده ممکن است سقط جنین، نقایص مادرزادی و حتی پاره شدن زودتر از موعد کیسه آب جنین شود. علاوه بر آن بدترین خطر لوازم آرایشی در بارداری ، ناشی از وجود سرب در آن‌ها است که به وسیله سیستم گردش خون به درون جفت نفوذ کرده و روی فعالیت طبیعی مغز جنین اثر منفی خواهد گذاشت.

اختلال در رشد جنین به دلیل وجود پارابن

یکی از مواد مضر موجود در محصولات آرایشی، پارابن است که به منظور افزایش ماندگاری لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارابن می‌تواند از طریق پوست جذب بدن شده و سبب بروز تغییرات هورمونی شود. این ماده سبب اختلال در رشد جنین، وزن کم هنگام تولد، چاقی و حتی سقط جنین می‌شود.

عوارض میکاپ در بارداری

سقط جنین به دلیل وجود فرمالدهید

از دیگر مواد مضر موجود در لوازم آرایشی می‌توان به فرمالدهید اشاره کرد که در لاک ناخن و محصولات مو از آن استفاده شده است. این ماده شیمیایی فقط نه تنها برای افراد باردار بلکه برای تمامی بانوان مضر است. توصیه می‌کنیم در دوران بارداری از مصرف محصولات حاوی فرمالدهید جداً خودداری کنید، چرا که می‌تواند باعث سقط جنین و مشکلات باروری شود.

نقایص مادرزادری به دلیل وجود رتینول

اگر هنوز هم این سوال برای شما مطرح است که “آرایش برای زن حامله ضرر دارد؟” بهتر است بدانید که در برخی محصولات آرایشی از رتینول استفاده شده که نوعی ویتامین A می‌باشد. این ماده در رژ لب‌ها و کرم‌های ضد پیری استفاده شده است. از عوارض این ماده مضر می‌توان به بدشکلی جنین، ایجاد نقایص مادرزادی و حتی سقط جنین اشاره کرد.

وجود نقص مادرزادی در جنین به دلیل استفاده از محصولات مضر آرایشی

توصیه‌هایی برای کاهش عوارض آرایش کردن در بارداری

  • در هنگام خرید محصولات آرایشی مورد نیاز خود، حتما به برچسب ترکیبات و فرمولاسیون محصولات دقت کنید و آن را مطالعه کنید. بهتر است در ترکیبات لوازم آرایشی مورد نظرتان از سرب، جیوه، پارابن و سایر مواد شیمیایی استفاده نشده باشد.
  • دقت داشته باشید که بر روی محصول مورد نظرتان عباراتی مثل فاقد عطر (PBA Free)، فاقد فتالات (DEA Free) و فاقد پارابن درج شده باشد. این مواد در سه ماهه اول بارداری شدیدا بر سلامتی مادر و جنین تاثیر منفی می‌گذارد و مضر است.
  • اگر قصد خرید محصولات آرایشی را در دوران بارداری خصوصا در سه ماهه اول دارید، بهترین انتخاب برای شما استفاده از محصولات با پایه گیاهی است.
  • در دوران بارداری بهتر است به جای استفاده مداوم و روزانه از محصولات آرایشی، یک روتین پوستی مناسب بارداری را انتخاب کرده و طبق آن پیش بروید. با این کار هم وضعیت پوستتان شاداب و زیبا می‌شود و دیگر نیازی به استفاده از محصولات آرایشی نخواهد بود.

در صورتی که علاقمند به مطالعه درباره “چرا شامپو بدون سولفات خوبه” هستید، حتما مقاله لینک شده را مطالعه کنید.

این نوشته ارزش چند ستاره را دارد؟ 1ستاره .... 5ستاره
[کل: 0 میانگین: 0]

همچنین ببینید

برای ماندگاری آرایش چه کنیم

برای ماندگاری آرایش چه کنیم؟

برای ماندگاری آرایش چه کنیم؟ یکی از مشکلات بسیار مهمی که بسیاری از بانوان بخصوص …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *