تعویض کفش
تعویض کفش

چه زمانی برای تعویض کفش اقدام کنیم؟

تعویض کفش به طور مرتب یکی از نیاز‌های اساسی برای حفظ سلامت پا است. بسیاری از ما حتی پس از گذشت تاریخ انقضای یک کفش همچنان آن را به تن می‌کنیم. به عنوان یک قاعده کلی، کفش‌ها باید هر ۸ یا ۱۲ ماه تعویض شود و یا به عبارتی کفش‌های مخصوص دویدن را باید هر ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر تعویض کرد. برخی کفش‌ها دوام بیشتری دارند و برخی دیگر بسیار زود فرسوده می‌شوند. برای اینکه متوجه شوید چه زمانی برای تعویض کفش مناسب است، چند نکته زیر را در نظر بگیرید.

 ساییده شدن کفی کفش
ساییده شدن کفی کفش

نشانه‌های تعویض کفش

یکی از نشانه‌های اصلی این که عمر کفش شما به پایان رسیده و زمان تعویض آن فرا رسیده این است که کفش‌ مانند گذشته راحت و نرم نیست. با فرسوده شدن مواد به کار رفته در کفش، بالشتک و کفی حمایت کننده آن شروع به فشرده شدن می‌کند و کفش دیگر مانند گذشته انعطاف پذیری مناسب را ندارد.

هر پا به طور متفاوت حرکت می‌کند. از این رو فاکتور‌های مکانیکی برای هر فرد متفاوت است. اگر پاهای شما سخت‌تر است، احتمال اینکه سریعتر از دیگران نیاز به تعویض کفش داشته باشید بیشتر است. به همین دلیل لازم است کفش‌های خود را مرتباً بررسی کنید تا مشخص شود آیا سریع‌تر از حد انتظار فرسوده شده‌اند یا خیر. سه شاخص اصلی برای کهنه شدن کفش وجود دارد: ساییده شدن کفی کفش، فشرده شدن کفی میانی و سایش قسمت داخلی یا رویه کفش. برای ارزیابی کفش‌های خود از دستورالعمل زیر استفاده کنید تا دریابید آیا کفش‌های شما نیاز به تعویض دارند یا خیر.

 ساییده شدن کفی کفش

  • نگاهی به کف کفش خود بیندازید. اگر کفی آن در یک ناحیه ساییدگی بیش از حد پیدا کند، زمان تعویض کفش آن فرا رسیده است.
  • کفش خود را بر روی یک سطح مسطح قرار دهید و از زاویه چشم خود به آن نگاه کنید. کفش باید بدون لغزندگی به طور یکنواخت روی سطح قرار گیرد. اگر کفی لاستیکی کفش دچارفرسودگی شده و یا به یک جهت متمایل می‌شود زمان تعویض کفش شما فرا رسیده است.
  • به طور معمول فرسودگی در قسمت پشت پاشنه و پنجه کفش اتفاق می‌افتد. اگر در سایر نواحی فرسودگی بیش از حد وجود داشته باشد، نشانه این است که کفش شما فرسوده شده و زمان تعویض آن فرا رسیده است.
فرسایش کفی کفش
فرسایش کفی کفش

 فشردگی کفی میانی

  • کفی میانی و یا لایه بالشتکی کفش برای جذب ضربات ناشی از فعالیت‌ها طراحی شده است. معمولاً جنس این لایه از اتیلن وینیل استات (EVA) است که به آن اجازه می‌دهد در هنگام فعالیت یا استفاده تا حدودی فشرده شود. با گذشت زمان این لایه شروع به فشرده شدن می‌کند و چروک‌های قابل مشاهده‌ای در آن ظاهر می‌شود. اگر مقدار این چروک‌ها بیش از اندازه باشد، نیازمند آن هستید تا کفش خود را تعویض کنید. همین طور در چنین موقعی متوجه می‌شوید که کفش شما مانند گذشته نرم و انعطاف‌پذیر نیست.

8 اشتباه پوشیدن کفش که باعث آسیب رساندن به پا می‌شود؟

فرسودگی قسمت داخلی و یا رویه کفش

  • به دنبال سوراخ و یا سایش غیر معمول باشید. این علائم نشان دهنده فرسوده بودن و در نتیجه تعویض کفش است.
  • بسیاری از مردم تمایل ندارند کفش خود را بعد از شش ماه تعویض کنند. بنابراین بهتر است بعد از شش ماه استفاده نگاه دقیق‌تری به آنها بیندازید با نگاه به آنها خواهید فهمید که سرعت فرسایش آنها چه میزان است.
فرسودگی قسمت داخلی و یا رویه کفش
فرسودگی قسمت داخلی و یا رویه کفش

 به طور مرتب کفش‌های خود را از نظر فرسودگی و سایش بررسی کنید.

بسیاری از مردم تمایل ندارند کفش خود را بعد از شش ماه تعویض کنند. بنابراین بهتر است بعد از شش ماه استفاده نگاه دقیق‌تری به آنها بیندازید با نگاه به آنها خواهید فهمید که سرعت فرسایش آنها چه میزان است. در صورتی که تصور می‌کنید کفش شما فرسوده شده و یا مانند گذشته در آن احساس راحتی ندارید و یا در قسمت پا احساس درد می‌کنید نوبت آن است تا به تعویض کفش خود فکر کنید.

منبع: solescience

این نوشته ارزش چند ستاره را دارد؟ 1ستاره .... 5ستاره
[کل: 1 میانگین: 4]

همچنین ببینید

کتونی تولید ملی

بهترین تولیدی‌ های کفش کتانی ایرانی کدامند؟

بهترین کفش کتانی ایرانی را از کدام فروشگاه می‌توان تهیه کرد؟ آیا فروشگاه‌هایی را می‌شناسید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *