چجوری کراتین مو انجام میدن؟ حتما برای شما نیز پیش آمده است که در هنگام تصمیمگیری برای صاف و نرم کردن مو به روش کراتین، به این موضوع فکر میکنید که روش انجام کراتین مو چگونه است؟ در این مقاله روش کراتینه کردن مو به صورت کامل و مفصل شرح داده شده است. در حال حاضر یکی از روشهای محبوب در میان بانوان و حتی آقایان که به احیا و صاف شدن مو کمک میکند، کراتینه کردن مو است. این روش نسبت به بقیه روشهای دارای ماندگاری بیشتری است و از این رو بسیار پر طرفدار شده است.
همانطور که میدانید هر چقدر از سشوار یا اتو مو برای صاف کردن موی خود استفاده کنید، به همان میزان مو آسیب میبیند. این کار نه تنها زمان بر است بلکه موی شما را خشک، وز و شکننده خواهد کرد. در راستای اهمیت این امر بسیاری از بانوان که دارای مو فر، وز و یا آسیب دیده هستند به سراغ کراتینه کردن میروند تا از این طریق موی خود را لخت و نرم کنند. ولی سوالی که مطرح میشود این است که چجوری کراتین مو انجام میدن؟ مراحل انجام کراتین به چه نحوی است؟ بنابراین اگر علاقمند به کراتینه کردن مو هستید و قصد آشنایی با مراحل این کار را دارید، مقاله زیر را مطالعه کنید.

لوازم و مواد مورد نیاز برای کراتینه کردن مو
برای انجام کراتین چه توسط خود شما و چه توسط آرایشگر حرفهای، نیاز به مواد و تجهیزاتی است که بدون آنها امکان صاف کردن مو وجود ندارد. البته بهتر است این کار را به دست فرد حرفهای و با تجربه بسپارید و خودتان در منزل کراتین نکنید. صرفا با تهیه مواد و لوازم نمیتوان نسبت به کراتین کردن مو اقدام کرد و کاربلد بودن فرد کراتین کار نیز بسیار اهمیت دارد. برخی از تجهیزات مورد نیاز برای انجام این کار عبارتند از:
- شامپو شماره یک (قلیایی)
- سشوار و اتوی سرامیک با درجه حرارت بالای ۲۳۰ درجه
- مواد اصلی کراتین
- کاسه، شانه دندانه ریز مخصوص کراتینه کردن و برس رنگ
- شامپوی مخصوص بعد از کراتینه کردن

مراحل کراتینه کردن مو
گام اول
چجوری کراتین مو انجام میدن؟ در قدم اول مو باید با شامپوی شماره یک قلیایی شسته شود. این شامپو قادر است فولیکولهای مو را باز کند. در این مرحله نیاز است مو دو بار مورد شست و شو قرار داده شود. در بار نخست آلودگیو چربی از پوست سر پاک شده و در شست و شوی دوم، پولکهای مو باز میشود. توجه داشته باشید که در مرتبه دوم، بعد از این که مو را به شامپوی قبل از کراتینه آغشته کردید، اجازه دهید 5 دقیقه بر روی مو باقی بماند و سپس آبکشی شود.
گام دوم
بعد از شستن شامپو، آب مو را با استفاده از پارچه نخی بگیرید. موها باید کاملا با باد سشوار خشک شوند. دقت کنید که موها کمی مرطوب باقی بماند و کاملا خشک نشود.
گام سوم
بعد از خشک شدن مو، باید آن را به قطعات مساوری تقسیمبندی کنید در این مرحله نیاز است نهایت دقت را داشته باشید و موهای تقسیم شده را با استفاده از گیره ببندید تا در فرایند کار باز نشود و مزاحم کار شما نشود.
گام چهارم
بعد از این که موها به صورت مساوری تقسیم شدند، نوبت به مرحله اصلی یعنی آغشته کردن مواد کراتین به مو میرسد. برای این کار لازم است تا لایه نازکی از موی خود را از قسمت پشت سر جدا کنید و مواد را به مو بزنید. این کار را میتوان با استفاده از برسهای رنگ انجام داد. این مرحله حساسیت و دقت بسیار زیادی میطلبد. دقت کنید که مواد را ریشه مو نزنید و آن را در فاصله یک سانتیمتری از ریشه مو متوقف کنید.
همچنین مواد کراتین باید به اندازهای باشد که موها را کاملا آغشته کند، اما از روی موها نریزد. در این مرحله از کار موها باید با شانه مخصوص کراتینه کردن مو به صورت لایه لایه شانه شود تا در نهایت تمامی لایه های مو به مواد کراتینه آغشته گردد.

گام پنجم
در این مرحله کلاهی را بر روی سر شما میگذارند. بر اساس دستورالعمل نوشته شده بر روی محصولات کراتینه این مواد باید مدتی بر روی مو باقی بماند تا به پولک مو نفوذ کند.
گام ششم
بعد از گذشت مدتی دوباره به مو سشوار گرفته میشود تا مواد کاملا به داخل پولک مو نفوذ کند. البته در این مرحله نباید مو کاملا خشک شود.
گام هفتم
اکنون نوبت مرحله اصلی در فرایند کراتینه است که اتوکشی میباشد. بهتر است از اتوی سرامیکی در این مرحله استفاده شود و درجه حرارت آن بر روی 230 یا بیشتر تنظیم شود. در این مرحله برای دومین بار کل مو مجددا تقسیمبندی شده و از پشت مو لایههای نازکی از مو را برداشته و آن را از قسمت ریشه به سمت پایین اتو میکشند. این کار باعث میشود مواد کاملا بر روی موها پرس شود. اتوکشی باید به آرامی انجام شود ولی زیاد هم سرعت کندی نداشته باشد. اگر سرعت اتوکشی زیاد باشد، نه تنها مواد جذب مو نشده بلکه ممکن است مو بسوزد و آسیب ببیند.
در این مرحله از کراتینه کردن مو از موها بخار بلند میشود که این امر کاملا طبیعی است و نباید باعث تعجب و نگرانی شما شود. در هنگام اتوکشی باید ریزترین موها نیز اتو شوند. نادیده گرفتن موهای ریز و عدم اتوکشی آنها باعث میشود که به نتیجه دلخواه و مطلوب خود دست پیدا نکنید.

نکته مهم
دقت کنید که بعد از اتوکشی و کراتینه کردن مو، به مدت سه روز نباید موی خود را بشویید. به این دوره اصطلاحا دوره قرنطینه گفته میشود و نباید آب به موی شما بخورد. البته دوران قرنطینه در مورد بسیاری از برندهای مواد کراتینه متفاوت است و ممکن است حتی برخی از برندهای کراتینه نیازی به طی کردن دوران قرنطینه نداشته باشند. پس بهتر است ابتدا دستورالعمل درج شده بر روی محصولات کراتینه را به خوبی مطالعه کنید و با مراقبت بعد از کراتینه آشنا شوید تا خدایی نکرده موهایتان آسیبی نبیند.