انواع مختلف کفش چرمی بر اساس روش تولید چرم
انسان ها از دیر باز به تولید انواع کفش چرمی میپرداخته است. با پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از چرم برای ساخت کفشها استفاده میشد. در اینجا قصد داریم که انواع کفش چرمی با جنس چرم متفاوت را برایتان شرح دهیم چرا که شناخت انواع محصولات چرمی (چه چرم طبیعی و چه چرم مصنوعی) از نکات مهم در هنگام خرید کفش به شمار میرود. شما میبایست که انواع چرم مناسب برای کفش را بشناسید تا بتوانید محصولات باکیفیتتری خریداری کنید و بدانید که چه نوعی از چرم برای کفش مناسب است
امروزه محصولات چرمی به دلیل ویژگی هایی همچون:
- کیفیت
- وزن سبک
- دوام
- تنفسپذیری
- زیبایی
در تولیدات کفش بسیار استفاده شده و از محبوبیت بالایی برخوردارند. به دلیل اینکه چرمها از پوست حیوانات مختلف تهیه میشوند، محصولات چرمی باکیفیت از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند. به دلیل همین موضوع، شناخت انواع چرم بیسار با اهمیت است. در این بخش به معرفی انواع چرم مناسب برای کفش تفاوت آنهاو در نهایت معرفی انواع کفش چرمی میپردازیم.
کفش چرم طبیعی
تقسیم بندی انواع کفش چرمی بر اساس روش تولید چرم به دو دستهی کفش چرم طبیعی و کفش چرم مصنوعی صورت میگیرد. چرم طبیعی از دباغی و آمادهسازی پوست حیواناتی مانند:
- گاو
- گوسفند
- کروکدیل
- مار
- مارمولک
- شترمرغ
تامین میگردد. کفشهایی که از چرم طبیعی ساخته میشوند به دلیل خاصیت چرم تشکیل دهندهی آنها، کیفیت بسیار بالایی هستند. جالب است بدانید که خود “چرم طبیعی” انواع مختلفی دارد. گروههای مختلف چرم طبیعی بر اساس استحکام و نرمی آنها عبارتند از:
- چرم سبک
- چرم نیمه سنگین
- چرم سنگین
در ادامه تمامی این گروه از چرمهای طبیعی و تفاوت آنها با یکدیگر را به تفضیل شرح میدهیم.
1- چرم سبک
همان طور که از نام این چرم پیدا است، چرم سبک چرمی است که نسبت به دیگر چرم های طبیعی نازک تر و کم وزن تر بوده و به طبع نگهداری آن مشکل تر است. چرا که نازکی آن موجب شده است که این چرم در برابر ساییدگی، آسیب پذیر تر باشد.
H4چرم طبیعی سبک از پوست کدام حیوان ساخته میشود؟
این چرم از پوست حیواناتی مانند:
- گوسفند
- بره
- بزغاله
- بز
به دست میآید. و زیبای و انعطاف پزیری بسیار زیادی برخوردار دارد. به همین دلیل هم ظرافت کارهایی که با این چرم ساخته میشوند بینظیر است.
H4 کاربرد چرم سبک:
چرم سبک به دلیل راحتی و سبکی و ضخامت کم و انعطاف پذیری بالای خود بیشتر برای تولید اقلام زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
- دستکش
- کلاه
- لباس
2– چرم نیمه سنگین
یکی از خاصترین، ویژهترین و کمیابترین چرمهای موجود در بازار، چرم نیمه سنگین است. به دلیل همین کمیابی، کیفیت و قیمت بالا، کفشهای ساخته شده از این دسته از چرم طبیعی ، در گروه “کفش لوکس” به شمار میآیند. کفش چرمی ساخته شده از چرم نیمه سنگین دارای زیبایی خاصی هستند چرا که بر روی خود چرم، طرحهایی هک شده است که آن را از دیگر کفشهای چرمی متمایز میکند. به دلیل ویژگیهایی که این نوع از چرم دارد، کفش های چرم نیمه سنگین، از کیفیت و دوام بسیار بالایی برخوردارند. چرم نیمه سنگین از پوست این حیوانات ساخته میشود:
- کروکدیل
- شترمرغ
3- چرم سنگین
بهترین و باکیفیت ترین چرم طبیعی موجود در بازار چرم سنگین است. رایج ترین نوع از انواع کفش چرمی کفشی است که از چرم سنگین ساخته شده باشد. و برای تولید کفش بیشتر از این نوع چرم استفاده میشود. محصول دیگری که از چرم سنگین تولید میشود کیف است. استفاده از چرم سنگین در محصولاتی مانند کفش و کیف، دوام بسیار بالایی به آنها میبخشد. به دلیل اینکه کفش ها در معرض ساییدگی بالایی هستند، استفاده از چرم سنگین در تولید کفش نه تنها موجب کیفیت و دوام بالایی میشود، بلکه با گذشت زمان چرم سنگین استفاده شده در کفش، ظاهر زیباتری را به خود گرفته و به استایل شما ظاهر جذابتری خواهد بخشید. شایان ذکر است که چرم سنگین از پوست حیوانات زیر بدست میآید:
- گاو
- گوساله
- شتر
چرم مصنوعی
چرم مصنوعی (چرم گیاهی و چرم وگان) نوعی از چرم طبیعی نیست. بلکه فقط ظاهر چرم طبیعی را دارد. بیشتر افراد به دنبال کفش چرم طبیعی میگردند تا آرامش و راحتی را برای پاهای آن ها به ارمغان بیاورد. کفش چرم طبیعی به دلیل کیفیت و قیمت بالایی که دارد در دستهی کالاهای لوکس به حساب میآیند. همین موضوع سبب شده است که یکی دیگر از انواع کفش چرمی با نام کفش چرم مصنوعی ساخته شود. چرم مصنوعی از چرم طبیعی ساخته نشده است، بلکه جنس آن پلاستیک است. گرچه چرم مصنوعی ویژگیهای (کیفیت و دوام) چرم طبیعی را ندارد اما به دلیل ظاهر مناسب و قیمت پایین طرفداران خاصی را به جود جلب کرده است. کاربردهای چرم مصنوعی علاوه بر تولید کفش چرم مصنوعی موارد زیر را در بر میگیرد:
- روکش صندلی
- پالتو
- کیف
- بدلیجات
- کمربند
- و دیگر محصولاتی که در ساخت آن ها از چرم طبیعی استفاده میشود