تا چه میزان با روانشناسی رنگ ها در طراحی لباس آشنا هستید؟
از اصول روانشناسی رنگ ها در طراحی لباس تا چه حد اطلاع دارید؟ در مقاله زیر سعی شده است به موضوع مهم و غیر قابل انکار روانشناسی رنگ ها در طراحی لباس بطور کامل بررسی شود. تمامی افراد کم و بیش با مفهوم روانشناسی رنگها آشنا هستند. به عنوان مثال همیشه به دختر بچهها لباسهای صورتی و به پسر بچهها لباسهای آبی میپوشانند. یا افرادی را میبینید که در جشن تعیین جنسیت فرزند خود از مفهوم رنگ برای اعلام جنسیت فرزندشان استفاده میکنند. در نتیجه روانشناسی رنگها تاثیر زیادی در زندگی افراد دارد. رنگها فقط ترند، مد و استایل نیستند، بلکه دارای مفاهیم عمیقی نیز میباشند. رنگها میتوانند احساسات افراد را تحت تاثیر قرار دهند. رنگ لباسهایی که افراد بر تن میکنند نیز میتواند در احساسات آنها تاثیر چشمگیری داشته باشند.
با توجه به آمارهای موجود تقریبا 86 درصد مصرف کنندگان به رنگ محصول بیش از هر چیز دیگری اهمیت میدهند. فقط 92 ثانیه نیاز است تا یک مشتری جذب محصول شود. در مد و استایل نیز این موضوع حاکم است و رنگها تاثیر بسزایی در حس و حال مردم دارند. برخی از طراحان لباس از معنی رنگ لباس ها برای انتقال پیام خود استفاده میکنند. رنگها چه در مردان و چه در زنان میتوانند تاثیر زیادی در عواطف، احساسات و تمایلات افراد بگذارند. با توجه به تحقیقات مختلف صورت گرفته میتوان گفت که رنگ لباس افراد نمایانگر نوعی ارتباط بین وی و دیگران بوده و همچنین ناشندهنده حس و حال و سطح هوش افراد میباشد. هر سال یک رنگ توسط طراحان مد و لباس انتخاب میشود و در اغلب لباسها از آن رنگ استفاده میشود. روانشناسی رنگ در طراحی لباس بانوان به تناسب استایل فرد و همچنین موقعیتی که در آن حضور دارد، اهمیت ویژه دارد.

مفهوم روانشناسی رنگها چیست؟
اکثر افراد رنگ مشکی را اولویت انتخاب در خرید لباس در نظر میگیرند. زیرا افراد عقیده دارند که رنگ مشکی در لباس سبب افزایش هوش، زیبایی و اعتماد به نفس آنها میشود. انتخاب رنگهای مختلف در لباس میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای مثال مردم از لباس قرمز معمولا در مراسمات استفاده میشود، همچنین در زمستانها نیز از لباسهای با رنگ آبی بطور مکرر استفاده میشود. معنی و مفهوم رنگ را عوامل مختلفی مانند جنسیت، سن و فرهنگ تعیین میکند. در حال حاضر چندین سال است که از تاثیر رنگ برای القای یک برند به ذهن مصرف کننده در مارکتینگ استفاده میشود. هر رنگی مفهوم خاص خود را دارد، از رنگ صورتی در برند ویکتوریا سکرت تا رنگ مشکی بکار رفته در کلاسیک دیور.
همچنین بخوانید: روانشناسی رنگ جوراب
نقش رنگ در مد و استایل
در ادامه با تاثیر و نقش رنگ در طراحی لباس و استایلهای مختلف آشنا میشوید.
رنگ مشکی در طراحی لباس
رنگ مشکی جذابیت بسیار زیادی دارد و از قدرتمندترین رنگها محسوب میشود. رنگ مشکی را میتوان هیچ یا همه توصیف کرد. رنگ مشکی بسیار نافذ و اسرارآمیز است و تا به حال پیش نیامده است که از ترند مد و استایل خارج شود. مفاهیمی که میتوان رنگ مشکی را به آن نسبت داد طبع کارامد و شایسته، مثبت، امنیت، شیک و با کلاس، کارامدی، امنیت احساسی، منفی، سنگینی، افسردگی و تهدید میباشد. رنگ مشکی در لباس به قدری کارامد است که از آن برای ملاقاتهای رسمی استفاده میشود. رنگ مشکی نماد ظرافت و زیبایی بسیار زیاد است و به همین دلیل اکثر طراحان مد و لباس از کالکشنهایی با تم کاملا مشکی استفاده میکنند. مطالعات و تحقیقات نشان میدهد که رنگ مشکی نشانگر جدیت، قدرت، پرستیج و هوش است. افرادی که از لباس با رنگ مشکی استفاده میکنند اغلب جاه طلب و حساس هستند.

رنگ قهوهای در طراحی لباس
در زمینه نقش رنگ در طراحی لباس میتوان به رنگ قهوهای اشاره کرد. رنگ قهوهای مفهوم حمایتی دارد. اکثر افراد معتقدند که این رنگ از مد افتاده است ولی رنگ قهوهای از محبوبترین رنگها میباشد که قابلیت تشکیل دادن استایلهای ترند مختلفی را دارد. تاثیری که رنگ قهوهای در طراحی لباس دارد، احساس ثبات و استقامت است و اکثرا در استایلهای یکدست از آن استفاده میشود. رنگ قهوهای ترکیبی از رنگهای قرمز، زرد و مشکی است و از هر یک از این رنگها یک طبع خاصی در رنگ قهوهای استفاده شده است. برای مثال گرمی رنگ مشکی، المنتهای قرمز و برخی ویژگیهای رنگ زرد نیز در رنگ قهوهای استفاده شده است. از رنگ قهوهای اکثرا در کار طراحان لباس هندی دیده میشود و به عنوان یک رنگ خاکی و نزدیک به طبیعت از این رنگ استفاده میشود.
رنگ قهوه ای نشان دهنده پشتیبانی، حس اطمینان، پایداری و مقاومت است. معمولا کسانی از رنگ قهوهای در لباس خود استفاده میکنند که محافظه کار و محترم بوده و در جستجوی آرامش و ثبات در زندگی هستند.
رنگ آبی در طراحی لباس
از نقش رنگ در طراحی لباس میتوان به تاثیر رنگ آبی اشاره کرد. تعداد علاقمندان این رنگ زیاد است. در برخی از ورزشها از لباس فرم به رنگ آبی استفاده میشود. رنگ آبی در لباس منجر به آزاد شدن مواد آرام بخش در بدن و کاهش استرس میشود. علاو بر این، آبی وفاداری و تمرکز را القا میکند. بهترین زمان استفاده از این رنگ برای مصاحبهها، ملاقاتها، کنفرانسها و ارائهها به عنوان نمایانگر اعتماد به نفس و قابل اعتماد بودن است.

رنگ خاکستری در طراحی لباس
از روانشناسی رنگ در طراحی لباس میتوان به نقش رنگ خاکستری اشاره کرد. مد و استایل همواره سیاه یا سفید نیست و گاهی در میانه این دو است. خاکستری در واقع طیفهای متنوعی دارد و ترکیبی از سفید و خاکستری خالص است. بسیاری از طراحان در طراحی لباس خود از رنگهای خاکستری در طیفهای مختلفی استفاده میکنند. البته ناگفته نماند که از رنگ خاکستری بصورت تک رنگ استفاده نمیشود و به همراه سایر رنگها در طراحی لباس مورد استفاده قرار میگیرد. رنگ خاکستری نشان دهنده آرامش، بلوغ و تکامل است که استرس را کاهش میدهد.
رنگ سبز در طراحی لباس
رنگ سبز بسیار آرامبخش بوده و چشمان بیننده برای پردازش آن به هیچ وجه اذیت نمیشود. سبز، رنگ توازن است و باعث قوت قلب میشود. رنگ سبز تسکین زیادی به چشم بیننده میدهد و نشاندهنده تعادل، اهمیت دادن و مهربانی است. این رنگ در طراحی لباس به نحوی استفاده میشود که به کاهش استرس کمک زیادی کند.

رنگ صورتی در طراحی لباس
صورتی ته رنگ قرمز است و به شدت تسلی بخش میباشد. این رنگ به طور کلی یک رنگ زنانه در نظر گرفته میشود و از آن بیشتر در طراحی لباسهای زنانه استفاده میشود. به گفته بسیاری از روانشناسان، افرادی که زیاد صورتی میپوشند معمولا مثبت نگر و رمانتیک هستند. آنها مهربانی را تحسین میکنند. پوشیدن رنگ لباس صورتی برای مهمانیها و نیز رویدادهای اجتماعی مناسب است زیرا حس سرزندگی ایجاد میکند.
پیشنهاداتی برای مطالعه شما: